Hurja tyrmäys – kärynnyt Povetkin murjoi Heleniuksen tyrmääjän armottomasti

Positiivisen dopingnäytteen antanut Aleksandr Povetkin nousi kärystä huolimatta kehään lauantaina Venäjällä.

Povetkinin piti otella Bermane Stivernen ja panoksena oli ykköshaastajan paikka WBC-liiton maailmanmestarille Deontay Wilderille. Ottelupäivänä kuitenkin kerrottiin, että Povetkin on antanut positiivisen dopingnäytteen ja Stivernen leiri ilmoitti, ettei ottelua käydä.

Ottelujärjestäjät eivät halunneet perua iltaa, joten Povetkinille haluttiin ehdottomasti uusi vastustaja. Näin hänelle hommattiin pikahälytyksellä vastaan ranskalainen Johann Duhaupas, joka tyrmäsi Robert Heleniuksen huhtikuussa. 

Lauantain kyseenalainen ottelu oli Duhaupas'lle ensimmäinen Helenius-voiton jälkeen ja se näkyi karusti.

Povetkin takoi Jekaterinburgissa käydyssä ottelussa hurjia iskuja ja lopulta hän tyrmäsi vastustajansa todella rajusti kuudennessa erässä. Tajuttomana kanveesiin pudonnutta Duhaupas'ta hoivattiin pitkään ennen kuin hän pystyi nousemaan istualleen.

WBC-liitto on aloittanut oman tutkintansa Povetkinin kärystä ja seuraamukset ilmoitetaan myöhemmin. Povetkin kärysi jo toisen kerran tämän vuoden aikana, toukokuussa hänen näytteensä sisälsi meldonium-ainetta. Uuden käryn aiheutti anabolisen steroidin kaltainen ostarine.


Lue myös:

    Uusimmat