Mainos

Huoltoaseman väelle lisätyötä vedenkeittokehotuksesta: "Keittelemme ja jäähdyttelemme juomavettä asiakkaille"

Veden keittosuositus jatkuu Keski-Suomessa Honkola-Parantala vesiosuuskunnan alueella edelleen. Verkostossa havaittiin viikonloppuna kolibakteereja.

Eiliseen mennessä yli 20 ihmistä oli saanut juomavedestä vatsaoireita. Terveystarkastaja Sinikka Rissanen kertoo, ettei viranomaisten tietoon ole enää tänään tullut uusia tapauksia. 

Saastuneen veden vaikutusalueella arvioidaan olevan toistasataa taloutta.

Huoltoaseman väelle lisätyötä

Alueella sijaitsee myös Hirvaskankaan ABC-huoltoasema, jonka liikennemyymäläpäällikkö Olli Kinnunen kuvaili keittosuosituksen aiheuttamia poikkeusjärjestelyjä Radio Novan haastattelussa tänä aamuna.

– Keittelemme ja jäähdyttelemme vähän juomavettä noutopöytään asiakkaille. Kahvikoneet saavat olla päällä normaalisti ja keitot ja kastikkeet totta kai keitetään valmistusvaiheessa.

– Olemme täällä tien varressa tottuneet siihen, että aina on joku myrskyn aiheuttama sähkökatko tai muu. Meillä ei ole täällä hätäpäivää.

Alueen asukkaita kehotetaan keittämään ruuanlaittoon käytettävää vettä vähintään viisi minuuttia. Peseytymiseen vettä voi kuitenkin käyttää normaalisti. 

Saastumisen syyksi on esitetty aiemmin tapahtunutta ja jo korjattua putkirikkoa, jonka yhteydessä verkostoon on päässyt likaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.