Huoletonta asumista Helsingissä - Top Chef -Lassen rento tyyli

Top Chef –kokki Lasse Lindström viihtyy Kallion kaupunginosassa ja sisustaa huolettomasti. Yksi kuitenkin puuttuu – oma sauna olisi luksusta!

Kallio on taiteilijoiden ja opiskelijoiden suosima kaupunginosa Helsingissä. Sen boheemista ilmapiiristä pitää myös Top Chef –finalisti Lasse Lindström, jolla on 36-neliöinen yksiö Sörnäisten kupeessa.

– Lähikauppaan voi mennä vaikka risaisissa kengissä ja verkkareissa, eikä kukaan katso perään, Lasse nauraa. – Sijainti on minulle tärkeä, eikä työmatka saa olla liian pitkä, hän jatkaa.

Tällä hetkellä Lasse toimii kylmäkkönä arvostetussa G.W.Sundmansissa, jossa kokkaa myös Top Chefistä tuttu Teemu Laurell. – Totta kai häviö hieman harmitti, olihan pelissä vuoden palkkaa vastaava rahasumma. Olen kuitenkin iloinen, että työkaveri voitti. Me pidimme yhtä koko kisan ajan.

Huoletonta sisustamista

Lasse kuvailee itseään huolettomaksi sisustajaksi. Hänen kotoaan löytyy maanläheisiä sävyjä, kuten metsänvihreää ja ruskeaa. Pääkaupungin korkean vuokratason takia Lasse halusi ostaa oman kodin.

– Asunto on toistaiseksi pankin, mutta lyhennän lainaa vähitellen, nuori mies kertoo.

– Ainoa miinus asunnossani on saunan puute. Se olisi luksusta! Isäni lämmittää saunan seitsemän kertaa viikossa, joten onneksi pääsen silloin tällöin lapsuudenkotiini saunomaan.

Järvenpäähän jäähdyttelemään

Helsinkiin Lasse muutti viisi vuotta sitten Järvenpäästä. – Omakotitalosta kerrostaloon muuttaminen oli aluksi vähän outoa. Vaikka kotikaupungissani onkin aika pienet piirit, kaipaan sinne välillä takaisin. Ehkä vanhempana palaan Järvenpäähän ”jäähdyttelemään”, Lasse tuumii.

Myös ulkomaille muutto kiinnostaisi. Tällä hetkellä Tukholma houkuttelisi, mutta myös Espanja ja Australia ovat käyneet mielessä.

Hyvää fiilistä

Ennen nykyistä pestiään G.W.Sundmansissa Lasse on ehtinyt työskennellä Michelin-tähtiravintoloissa, kuten Chez Dominiquessa ja Luomossa. Top Chef –tittelistä kisasi myös Luomon omistaja Jouni Toivanen.

– Oppi-isää vastaan oli toki aika jännää kilpailla. Hyväntahtoista huutelua oli puolin ja toisin, Lasse muistelee.

Elämä ei ole kilpailun myötä juurikaan muuttunut. – Top Chef toi toki jonkin verran selkään taputtelijoita ja muutamia työkeikkoja, mutta ennen kaikkea sain siitä paljon hyvää fiilistä.

Teksti: Katja Nykänen
Kuvat: Katja Nykänen, Sub

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja