Hunajainen omenapiirakka 2.3.2000

Toim. Kati Nappa
Vieraana mehiläistarhuri Sari Leiviskä Satakunnasta Lapista

3 munaa
150 g hunajaa
1 1/2 dl vettä tai
ruokakermaa
100 g marg. tai voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
4 omenaa
2-3 tl kanelia
n. 2 rkl juoksevaa hunajaa

Vatkaa munat vaahdoksi. Sulata kasarissa rasva, lisää vesi tai kerma ja hunaja. Lisää sulanut seos munavaahtoon ja sekoita sen jälkeen joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.

Asettele pinnalle kuoritut, viipaleiksi leikatut omenat. Ripottele pinnalle kanelia. Paista 200 asteessa n. 20 min. Valuta pinnalle heti uunista ottamisen jälkeen juoksevaa hunajaa.

Lue myös:

    Uusimmat