Hummeria "thermidor"

Hummeri "thermidor" on saanut nimensä Victorien Sardou'n näytelmän Thermidorin mukaan. Kyseisen annoksen teki kuuluisa ravintola Maire's, Boulevard Saint-Denisillä Pariisissa, näytelmän ensi-illaksi tammikuussa 1894.

  • 2 x 500g hummeri
  • 4 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia

Kuumenna öljy kattilassa.

Lisää sekaan pari valkosipulinkynttä kuorineen.

Keitä hummerit suolalla maustetussa vedessä (noin 2 minuuttia).

Irrota sakset ja pilko kuutioiksi.

Halkaise hummerit ja poista kidukset.

Mausta hummerin puolikkaat suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja valkosipulilla.

Paahda + 200C uunissa noin 10 min.

Irroita pyrstölihat ja pilko kuutioiksi.

Salaatti

  • Mache
  • Friseé
  • Mangoldi
  • oliiviöljy
  • suola
  • sitruuna

Sekoita aineet keskenään.

Kastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • kirveliä
  • rakuunaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää
  • 1-2 rkl ryyti-sinappia
  • 2-3 dl kermaa
  • 2-3 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • voisulaa

Pilko sipulit ja kuullota voissa pehmeäksi. Älä ruskista.

Lisää jauhot ja sekoita koko ajan 2-3 minuuttia ruskistamatta.

Lisää kalaliemi, valkoviini sekä kerma.

(Voit käyttää myös saksien kuoret kastikkeeseen.)

Keitä kunnes noin puolet kastikkeesta on haihtunut.

Lisää yrtit ja muut mausteet.

Tarkista maku ja siivilöi tarvittaessa.

Sekoita hummerilihan, parmesanin ja valkosipulin kanssa (kastike saa olla aika paksua).

Nostele massa hummeripystöihin ja kuorruta parmesaanijuustolla ja voisulalla.

Gratinoi uunissa grillivastuksella + 220C, kunnes kuorruke on saanut hieman väriä.

Tarjoile salaatin kera.

Lue myös:

    Uusimmat