Humalainen päähänpisto toi sakot kolmekymppiselle miehelle – ryömi aidan ali laivastotukikohtaan, koska halusi oikoreitin kotiinsa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 1991 syntyneen miehen sakkorangaistukseen julkisrauhan rikkomisesta. Humalainen mies nukahti bussiin ja yritti oikaista kasarmialueen läpi kotiinsa.

Mies oli viime vuoden maaliskuussa tunkeutunut Turun Pansiossa sijaitsevan laivastotukikohdan kasarmialueelle, jossa liikkuminen on kiellettyä viranomaisen päätöksellä.

Syytteen mukaan mies oli laivostotukikohdan portilla pyytänyt päästä kasarmialueelle, koska hän tahtoi oikaista varuskunta-alueen poikki kotiinsa Raisioon. Vartija oli todennut, ettei tämä olisi mahdollista.

Mies oli ollut humalassa. Hän päätti ottaa tilanteen omiin käsiinsä ja tunkeutui alueelle noin 50 metrin päästä aidan alitse.

Sotilaspoliisit olivat napanneet miehen kiinni. Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Totesi mokanneensa

Todistajana kuultu sotilaspoliisi kertoi huomanneensa kasarmialueella siviilipukeisen miehen ja kysyneensä häneltä kulkulupaa, jota miehelle ei siis ollut.

Mies oli itse kertonut ryömineensä alueelle aidan ali, koska oli humalassa nukahtanut bussiin ja tullut alueelle kotiinpääsyn toivossa. Todistajan mukaan mies oli “todennut mokanneensa”, ja paikalle oli kutsuttu poliisit.

Oikeuden mukaan mies oli menetellyt tietoisesti, sillä hän tunkeutui alueelle jo kertaalleen kieltävän vastauksen saatuaan. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan menettely täytti julkisrauhan rikkomisen tunnusmerkistön.

Mies sai sakkorangaistuksen. Hänen tuloillaan 14 päiväsakosta kertyi maksettavaa 266 euroa. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja