Hulvattomia lomatarinoita: Kuuman auton vankina ja vatsatautia rippijuhlissa

Helmi kysyi lukijoiltaan, millaisia kommelluksia heille on sattunut lomalla. Tässä joitain lukijoidemme kokemia hullunkurisia lomasattumuksia!

Tuntuiko viikonloppuloma sukulaisten luona enemmän työltä kuin lomalta? Ei hätää – ainakaan hotellihuonettasi ei putsattu huonekaluja myöten, etkä pyörtynyt intialaisessa vessassa! Helmen lukijat kertovat hulluimpia lomasattumuksiaan.

Viisi tuntia autossa

Matkanteko voi muodostua vaikeaksi, jos tekniikka pettää. Onneksi laupias lähimmäinen saattaa saapua apuun!

– Auto rikkoontui melkein alkumatkasta. Oli kuuma kesä ja mukana vuoden ikäinen poika. Tietenkin auto rikkoontui sellaiseen korpeen, ettei ollut asutusta siinä ihan vieressä. Autossa odoteltiin apua noin viisi tuntia ennen kuin päästiin jatkamaan matkaa, mutta kotiin päin takaisin. Reissu peruuntui. Siinä helteisessä autossa sitä oltiin paossa lapsen kanssa reilun tunnin kestänyttä ukkosmyrskyä, auringonpaahdetta ja kaiken maailman hönninkäisiä ja paarmoja. Ulos ei voinut mennä. Ei ollut mukana ruokaa, vain lapselle juomaa, onneksi, ja hedelmäsosetölkki. Ellei eräs mummo ohi ajaessa olisi älynnyt, että oltiin oltu siinä lapsen kanssa hänen ajaessaan jo kaksi tuntia aiemmin ohi, ei oltaisi saatu mekään aikuiset mitään juomaa. Mummo toi meille pullon limsaa ja pussin munkkeja ja ajoi pois. Pakotti ottamaan! Kiitokset sille mummolle! Huh huh, että tuli hiki, ja kylläpä suihku oli nautinto sen "reissun" jälkeen, eikä kotoa tehnyt mieli minnekään, kertoo Taitsu.

– Tekniikka petti perusteellisesti. Ensin nettiyhteys katkesi yli viikoksi, seuraavaksi tietokone piti lähettää huoltoon ja televisio sanoi itsensä irti, muistelee Drajena.

Eksyksissä

Kartta on matkaajan paras kaveri. Onneksi kotimaassa apua voi pyytää äidinkielellään, vaikka välillä ongelmat yllättävät silti.

– Kävin Helsingissä kolmisen vuotta sitten. Reissasin ensimmäistä kertaa yksin, ensimmäistä kertaa junalla ja ensimmäistä kertaa Helsingissä. Olin koko ajan pienessä paniikissa ja eksyksissä. Myöhästyinpä vielä paluujunastakin. Ihan mielenkiintoinen matka sinänsä. Kotiin päästyäni kuitenkin ajattelin, että pysyttelen jonkin aikaa ihan vaan tutussa Kuopiossa, muistelee nimimerkki countrygirl -87.

– Kahden minuutin bussimatka venähti reilusti yli kaksituntiseksi, kun eksyttiin väärään bussiin. Siinä meni aikataulu kyllä sen päivän osalta uusiksi, kertoo Tiina.

Luita poikki

Loma ei aina kohtele matkalaista hellästi. Joskus löhöilemään joutuu lääkärin määräyksestä!

– Hulluinta lomareissulla oli kun istuttiin grillaamassa kavereiden kanssa, nauroin jollekin tyhmälle jutulle niin että tipahdin pää edellä grillikatoksenreunalta jossa istuin. Pudotusta oli noin yksi metri. Kaverit vaan hihkas, että sattuiko? Vastasin vaan, että ei sattunut ja jatkettiin grillausta ja hauskanpitoa, kertoo leijonaäiti.

– Ulkomailla kolmantena iltana satoi kaatamalla. Juostessani hotellin pihan poikki liukastuin ja lensin kuin leppäkeihäs maahan niin kovaa, että taju meni ja niskaan tuli hiusmurtuma! Sairaalasta päästessäni (jo onneksi seuraavana aamuna) sainkin olla sitten viikon niskatuessa. Olin kaiken kukkuraksi porukassa lähes ainoa selvin päin oleva, kertoo Hiiris.

– Anoin viikon loman talvella muutama vuosi sitten, kun oli loistavat luistelusäät. Loman ensimmäisenä päivänä reisiluu murtui luistinradalla, kun jäällä oli jostain syystä muutama hiekkakivi. Neljä viikkoa jalka paketissa ja loma pilalla, sanoo nenian.

Missä vessa?

Matkalla eksoottinen ruoka voi yllättää suomalaiseen sapuskaan tottuneen turistin. Ongelmia voi kuitenkin tulla myös kotimaassa.

– Oltiin poikaystävän siskon rippijuhlissa. Itse asiassa ekaa kertaa kävin mieheni kotona ja massu alkoi kurista. Meinasi kyllä paniikki tulla! Kuitenkin yritin vaan ottaa rauhallisesti ja ajatella, että kohta pääsee varmaan lähtemään. Kurisi kyllä niin isosti ja ilmaa kerääntyi kovasti vatsaan. Varmasti kanssaihmiset huomasi, mutta en kehdannut lähteä. Mielenrauhalla ja syvään hengittämisellä siitä selvittiin. Nyt vaan naurattaa tuokin, kertoo mambelle.

– Olin 20-vuotiaana lomamatkalla vanhempieni kanssa Intiassa. Sain todella rajun turistiripulin ja pyörryin yöllä vessassa. Aamulla heräsin vessan lattialta hammas kädessä ja "intialainen kastemerkki" otsassa. Oli loman toinen päivä. Lopun lomaa vietin ilman etuhammasta, sillä en uskaltanut lähteä paikallisten paikattavaksi. Kotona Suomessa selvisi, että myös toinen etuhampaani oli kuollut iskussa. Nyt on kauniit posliinihampaat suussa, kertoo Nainen 37v.

Silmät selässä

Turisteja varoitellaan usein varkaista. Aina pitkäkyntisiä ei kuitenkaan ehdi huomata, vaikka olisikin huolellinen.

– Irlannissa viime kesänä kenkäkaupassa kokeilin kenkiä ja laskin kassin lattialle, En yhtään huomannut, milloin se vietiin, sanoo sa.

– Meillä oli mieheni kanssa hotellihuone siistissä, hyvämaineisessa hotellissa. Huoneen oven lukko oli kuitenkin kenkku ja se piti laittaa huolella kiinni. Kerran se oli ilmeisesti jäänyt auki, sillä kun saavuimme illalliselta takaisin hotellille, oli koko huone tyhjä. Kadoksissa oli niin kaikki matkatavaramme kuin suurin osa hotellihuoneen huonekaluistakin, kertoo Terttu.

Noloin sattumus lienee kuitenkin nimimerkillä xxx:

– Unohdin lähteä reissuun.


Koonnut: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat