Mainos

Hukkuneita huomattavasti viimevuotista vähemmän

Heinäkuussa hukkui 18 ihmistä, mikä on 15 hukkunutta vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Tieto ilmenee Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämistä ennakkotilastosta.  

SUH:n mukaan heinäkuun hukkuneista 12 oli miehiä ja kuusi naisia. Puolet hukkuneista oli yli 60-vuotiaita, mutta mukana oli myös kolme kaksivuotiasta lasta.  

Kuusi hukkumista tapahtui vesiliikenteessä, neljä uidessa ja neljä veteen putoamisen vuoksi. Muiden tapausten syitä ei tiedetä.  
Hukkumiskuolemista seitsemän tapahtui Etelä-Suomessa, neljä Länsi- ja Sisä-Suomessa, kolme Lounais-Suomessa, kaksi Lapissa ja yksi Itä-Suomessa sekä Pohjois-Suomessa.

Vanhemmilla vastuu uivista lapsista

Vuoden alusta heinäkuun loppuun Suomessa hukkui yhteensä 65 ihmistä, kun viime vuonna samana aikana hukkui 98 ihmistä. Puolivuotisten suurin ero oli juuri heinäkuussa, mikä selittynee ainakin osittain kesän viileällä säällä. SUH:n mukaan tämän vuoden tilastossa on kuitenkin korostunut eräs huolestuttava asia.  

– Tänä vuonna on hukkunut useita pieniä lapsia uima-altaaseen tai kylpytynnyriin pudottuaan. SUH vetoaakin kaikkiin uima-altaiden tai vastaavien omistajiin, jotta he aidoittaisivat tai muutoin estäisivät pienten lasten kulun niihin, toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen sanoo.  

Hän korostaa myös aikuisten valppautta uivien lastensa valvonnassa.  

SUH:n arvion mukaan kahdeksan kymmenestä hukkuneesta olisi pelastunut, jos silminnäkijät olisivat osanneet auttaa ja pelastusliivit olisivat olleet oikeaoppisesti käytössä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.