Huippuvireinen Robert Rooba sankarina – KalPalle kirvelevä tappio

Maalikooste: KalPa - JYP 2:12
Videolla KalPa-JYP-ottelun maalikooste

KalPa ja JYP nuhjasivat varsinaisen peliajan 60 minuuttia ilman maaleja, mutta jatkoajalla pelikello ehti pyörähtää vain 14 sekuntia, kun JYPin kultakypärä Robert Rooba tälläsi Antti Kalaputaan näyttävästä poikittaissyötöstä jyväskyläläisille 1–0-vierasvoiton.

Hurjassa maalivireessä olevalle Rooballe maali oli kauden 23:s, eikä eroa jääkiekkoliigan maalipörssin kärkipaikkaa pitävään Ässien Sebastian Wännströmiin ole enää kuin kolme osumaa.

JYPin toinen sankari oli 32 torjunnallaan kauden kolmannen nollapelin pelannut maalivahti Markus Ruusu.

– Oli kyllä hieno maali, muttei yllättänyt yhtään kuka sen teki. Niin kovassa vireessä on kaveri, Ruusu kertasi Rooban ratkaisua C Moren haastattelussa.

Neljän ottelun voittoputkessa ollut KalPa puski varsinkin päätöserässä hurjasti kohti jyväskyläläispäätyä, mutta Ruusu kesti painostukset. JYP-vahti sai myös taputella pariinkin otteeseen maalitolppia, jotka estivät Mikael Seppälän ja Aleksi Klemetin yritykset.

– Ne on mukavia jätkiä, Ruusu naurahti tolppiin viitaten. 

Tappion myötä KalPa sai Kärpät niskaansa. Sarjataulukossa neljäntenä olevan KalPan ja viidentenä olevan Kärppien ero on nyt yksi piste. KalPalla on kaiken lisäksi kolme ottelua enemmän pelattuna kuin Kärpillä.

Lue myös:

    Uusimmat