Huippu-uutinen Huuhkajille – kovaa nousua tekevä komeetta valitsemassa Suomen maajoukkueen: "Suomi antoi mahdollisuuden"

3:25
Tulosruutu: FC Lahden Jasin Assehnoun on valitsemassa Suomen maajoukkueen.

Jalkapallon Veikkausliigan tähtipelaajiin kuuluva FC Lahden Jasin Assehnoun on tyrkyllä Suomen jalkapallomaajoukkueeseen, mutta myös Marokon edustaminen on kiinnostanut 23-vuotiasta kaksoiskansalaista. Nyt hyökkääjän vaakakuppi on kallistunut kuitenkin Huuhkajien suuntaan.

Yhdeksän maalia iskenyt Assehnoun teki viime kaudella läpimurtonsa Veikkausliigassa. Uusi kausi on alkanut kaksijakoisesti. 22-vuotias laitahyökkääjä iski toukokuun alussa kaksi maalia Interin verkkoon, mutta muuten omissa otteissa on miehen itsensä mukaan ollut parantamista.

– Kahteen muuhun peliin en ole niin tyytyväinen, kun en ole auttanut joukkuetta tehoilla. Ei ehkä ole tullut paikkojakaan niin paljon, mutta en voi olla omaan peliini tyytyväinen, Assehnoun sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Assehnounilla on käynnissä neljäs kausi Veikkausliigassa. Tulevaisuudessa mies mielii suuremmille pelikentille. Mielessä siintää pelipaikka jossain Euroopan suurista sarjoista.

– Tavoitteena on päästä top 5 -liigaan pelaamaan ja tehdä hyvä ura. Sitä kautta voisin auttaa perhettä ja sukulaisia, Assehnoun sanoo.

– Se on pienestä asti ollut unelma, että saisin tehtyä tästä ammatin ja tienaisin tällä. Se on ykkösprioriteetti, että saisin mahdollisimman hyvän ja pitkän uran.

Assehnounin sopimus Lahden kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Mies ei kuitenkaan mene asioiden edelle.

– Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta. Keskityn täysin tähän kauteen. Edetään peli peliltä ja katsotaan sitten.

Assehnounin isä on marokkolainen ja pelaajalla itsellään on sekä Suomen että Marokon kansalaisuus. Niinpä hän voisi edustaa kumpaa tahansa maata maajoukkuetasolla. Valinta on kääntymässä Suomen suuntaan.

– Aina on ollut unelma pelata molemmissa maajoukkueissa, se on iso juttu edustaa omaa maata. Olen syntynyt Suomessa, pelannut koko elämäni täällä, ja Suomi on antanut mahdollisuuden pelata. Näen parhaimmaksi edustaa Suomen maajoukkuetta.

Päävalmentaja Markku Kanervan johtaman Suomen maajoukkueen leirimiehistö kohti kesän EM-turnausta julkaistaan keskiviikkona. Assehnounin nimen löytyminen listalta ei olisi jättiyllätys.

Kun mahdollisuus maajoukkueessa koittaa, Assehnoun aikoo käyttää sen edukseen, vaikka kilpailu pelipaikoista on kovaa.

– Siellä on tosi hyvä joukkue kasassa, paljon hyviä pelaajia. Mutta jos sen mahdollisuuden saan, yritän mahdollisimman hyvin ottaa siitä kiinni ja näyttää, mitä osaan. Toivottavasti pääsen näyttämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja