Huima miljoonaluku! Leijonia ja MM-kisoja seurannut MTV:llä valtaosa suomalaisista

Ruotsi-Suomi -ottelun parhaat hetket minuutissa 1:00
Ruotsi–Suomi-ottelun parhaat hetket minuutissa

Suomen taival jääkiekon MM-kisoissa päättyi myöhään eilen Ruotsia vastaan. Kotikatsomoissa elettiin mukana tiiviisti: torstain lähetystä seurasi lähes 2,2 miljoonaa katsojaa. Yhteensä MM-turnaus on tavoittanut tähän mennessä MTV:llä jopa 66 prosenttia suomalaisista.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Torstain kohtalokas puolivälieräottelu piti katsojat tiukasti ruutujen äärellä. MTV3- ja MTV Urheilu 1 -kanavilla sekä MTV Katsomossa ottelua seurasi kaikkiaan 2,16 miljoonaa suomalaista, ja lähetyksen keskikatsojamäärä oli 1,45 miljoonaa. Televisiossa eniten katsojia keräsi toinen erä, jolloin keskikatsojamäärä MTV:llä nousi 1,53 miljoonaan ja kanavien katseluosuus oli reippaasti yli 80 prosentin. 

Tv-lukuja tarkasteltaessa ottelulähetys on vuoden katsotuin ohjelma MTV:llä heti eilisten Kymmenen uutisten jälkeen. Kaikkien kanavien ohjelmistosta katsotumpia ovat ainoastaan Ylen presidentinvaali-iltojen lähetykset.

– Leijonat on kansakuntaa ainutlaatuisella tavalla yhdistävä ilmiö. Joukkueen matkaa MM-kisoissa seurasi MTV:n kanavilta näissäkin MM-kisoissa merkittävä osa suomalaisista. Turnauksen loppuhuipennus on vielä edessä, ja finaaliviikonlopun tapahtumat ovat kiehtoneet suomalaisia isosti myös silloin, kun Leijonien urakka on ohi, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kertoo. 

Kokonaisuudessaan MM-kisat ovat MTV:n kanavilla tavoittaneet tähän mennessä 3,5 miljoonaa suomalaista – eli 66 prosenttia koko väestöstä. 

MTV esittää myös turnauksen ratkaisuottelut

Jääkiekon MM-kisat huipentuvat lauantain välieriin ja sunnuntain finaaliotteluun, jotka esitetään MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. Otteluiden selostuksesta vastaa Antero Mertaranta

La 25.5. klo 15.00 MTV3 ja 14.30 MTV Katsomo+ Urheilu, Ruotsi–Tshekki 
La 25.5. klo 19.00 MTV3 ja 18.30 MTV Katsomo+ Urheilu, Kanada–Sveitsi 
Su 26.5. klo 20.30 MTV3 ja MTV Katsomo+ Urheilu, finaali

Kaikki ottelut ovat katsottavissa MTV3-kanavalta ja maksullisilla tilauksilla MTV Katsomosta. 

Vilttiketju summasi Leijonien kisat: Paras peli Ruotsia vastaan – MM-turnaus jätti paljon mietittävää 15:52
Vilttiketju summasi Leijonien kisat: Paras peli Ruotsia vastaan – MM-turnaus jätti paljon mietittävää. 

Lue myös:

    Uusimmat