Huima kaksoisvoitto! Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo dominoivat Falunissa

Kerttu Niskanen voitti ja Johanna Matintalo oli toinen maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa Falunissa lauantaina. Kilpailu käytiin kovassa tuulessa ja räntäsateessa.

Kilpailua pitkin matkaa johtanut Niskanen kukisti maannaisensa 4,2 sekunnilla. Ero pieneni rajusti loppumatkalla. Kolmas oli Ruotsin Jonna Sundling (+10,0).

Kyseessä on Niskasen, 35, uran kahdeksas ja kauden kolmas ykkössija maailmancupissa. Hän voitti saman matkan Falunissa myös vuosi sitten.

Matintalo ylsi puolestaan uransa ensimmäiseen palkintosijaan maailmancupin normaalimatkalla. Hän on aiemmin ollut kahdesti kolmas sprintissä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Edellinen suomalaisnaisten kaksoisvoitto maailmancupissa oli vuodelta 2008, Virpi Kuitusen ja Aino-Kaisa Saarisen tuomana.

Muista suomalaisista 30 parhaan joukkoon mahtuivat Krista Pärmäkoski (9:s) ja Jasmi Joensuu (29:s).

Maailmancupia johtava Yhdysvaltojen Jessie Diggins avasi kisan rajusti, mutta väsyi 5. sijalle. Hän piti kuitenkin takanaan ainoan uhkaajansa kokonaiscupissa, Ruotsin Linn Svahnin (18:s), ja tarrasi hyvin vahvasti kiinni isosta kristallipallosta.

Naisten maailmancup päättyy sunnuntaina 20 kilometrin vapaan yhteislähtöön. Miesten 10 kilometrin perinteisen kisa käynnistyy tänään kello 15.