Mainos

Huijauslasku ehti yli 100 000 yritykseen

Invalidiliitto ry:n laskua muistuttavat huijauskirjeet tavoittivat kesällä yli satatuhatta yritystä. Osa huijauksen takana mahdollisesti olevista on kytköksissä myös Syöpäsairaiden tuki ry:n vilpilliseksi epäiltyyn keräystoimintaan.

Invalidiliitto ry:n nimissä valelaskuja lähettäneet ihmiset eivät kuitenkaan ehtineet päästä tienesteille, sillä Invalidiliitto varoitti ihmisiä heti saatuaan asiasta vihiä.

Suomen Invalidiliitto -niminen rekisteröimätön yhdistys lähetti kesäkuussa yrityksiin kirjeitä, joissa tarjottiin liiton vuosijäsenyyttä noin 300 eurolla.

Poliisi epäilee, että tarkoituksena oli tehdä tiliä Invalidiliiton nimeä hyödyntämällä. Invalidiliitolla ei ollut tuolloin meneillään yrityksiin kohdistuvaa jäsenhankintakampanjaa.

Helsingin poliisi tutkii asiaa törkeänä petoksena tai sen yrityksenä. Toiminnasta epäillään muutamia ihmisiä, joista osaa on päästy kuulustelemaan. Kaikkia epäiltyjä poliisi ei ole vielä tavoittanut.

Osa huijauksen takana mahdollisesti olevista on kytköksissä myös Syöpäsairaiden tuki ry:n vilpilliseksi epäiltyyn keräystoimintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.