HSK-päätös kumottu: taitoluisteluseuralta peritäänkin täysi lähes 60 000 euron summa

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti tiistaina, että taitoluisteluseura HSK:lta peritään koko vuoden 2018 avustussumma eli 57 421 euroa.

Liikuntajaosto oli aiemmin päättänyt, että avustuksia peritään vain hieman yli 4 000 euroa, mutta tuo ratkaisu mitätöityi. Toissa vuoden avustus peritään avustusehdoissa olleiden reilun pelin sääntöjen ja hyvän hallintotavan rikkomisesta.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) vei liikuntajaoston ratkaisun lautakunnan käsittelyyn.

Tiistai-iltana päättyneessä lautakunnan kokouksessa koko avustussumman perinnälle tuli vastaehdotus, jonka mukaan HSK:lta perittäisiin 18 000 euroa.

Vastaehdotus sai äänestyksessä kolme ja koko avustussumman takaisinperintä kymmenen ääntä.

HSK:n toissa vuoden avustuksista 27 663 euroa oli toiminta-avustusta ja 29 758 euroa tilankäyttöavustusta.

Liikuntajaosto oli perustellut ratkaisuaan karhuta HSK:lta vain pieni osa avustuksista sillä, että reilun pelin sääntöjä oli rikottu vain kahdessa HSK:n edustusjoukkueessa, jotka edustavat seitsemää prosenttia seuran kaikista vuoden 2018 luistelijoista.

HSK:n viime vuoden avustuksia ei sen sijaan peritä takaisin, koska seura ryhtyi riittäviin toimiin saattaakseen toimintansa reilun pelin periaatteiden mukaiseksi.

Lisäksi liikuntajaosto myönsi HSK:lle tälle vuodelle toiminta-avustusta 18 419 euroa ja tilankäyttöavustusta 46 090 euroa, joten seura saa merkittävän summan.

HSK voi halutessaan hakea muutosta kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätökseen.

Taitoluisteluliitto ja seura pääsivät sopuun

HSK on ollut tänä vuonna paljon julkisuudessa esillä seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen saatua tammikuussa Taitoluisteluliitolta vuoden kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Taitoluisteluliiton ja HSK:n välille syntyi kiistaa, kun seura ilmoitti 9. maaliskuuta, että Penttinen voi palata seuravalmennukseen vaiheittain. Osapuolet ovat sittemmin päässeet sopuun, ja Penttinen on vetänyt valituksensa pois urheilun oikeusturvalautakunnasta ja pyytänyt luistelijoilta anteeksi.

Kilpailukielto koskee vain Taitoluisteluliiton alaista kilpailutoimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat