HS: Harva perussuomalaisedustaja tuomitsee Immosen tekstin täysin

Helsingin Sanomien tavoittamat perussuomalaisten kansanedustajat sanoutuvat irti Olli Immosen (ps.) monikulttuurisuuden vastaisen julistuksen kielenkäytöstä.

Lehti tavoitti soittokierroksellaan puolueen 38 kansanedustajasta 22. 

Immonen toivoi viikonloppuna julkaisemassaan englanninkielisessä Facebook-päivityksessä monikulttuurisuuden nujertamista.

Suurin osa lehden tavoittamista perussuomalaisten kansanedustajista ymmärtää Immosen monikulttuurisuuteen liittyvän huolen. Moni on pahoillaan siitä, että kärjistävä kirjoitus vaikeuttaa maahanmuuton ongelmista keskustelemisesta.

HS:n mukaan vain harva perussuomalaisten kansanedustajista tuomitsee tekstin täysin. Esimerkiksi eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Ritva Elomaa sanoo lehdelle vahvasti kannattavansa oman kansallisen kulttuurin säilyttämistä.

Myös Jani Mäkelän mukaan suurimmat ongelmat Immosen tekstissä liittyvät sanavalintoihin ja ajoitukseen, mutta itse asioita Mäkelä pitää puolueen ohjelman mukaisina. Immonen julkaisi julistuksensa Norjassa neljä vuotta sitten tehdyn joukkomurhan vuosipäivän tienoilla.

Voimakkaasti Immosta sen sijaan arvostelevat Maria Tolppanen, Tom Packalen ja Vesa-Matti Saarakkala. He ovat valmiita harkitsemaan Immosen erottamista eduskuntaryhmästä.

Perussuomalaisten Terho kertoi sunnutnaina STT:lle, että Immosen kirjoitus ei edusta puolueen linjaa. Terhon mukaan mahdollisista seuraamuksista Immoselle päätetään eduskuntaryhmässä.

Lue myös:

    Uusimmat