HS: Vantaa sai jättirahat maahanmuuttajanuorten liikuntaprojektiin: Rahaa kului seminaareihin ja palkkakuluihin – tapahtumia järjestettiin yksi

Vantaan kaupunki sai isot EU-rahat maahanmuuttajataustaisten liikuntaprojektiin, mutta henkilöstökulut ja kokouspalkkiot söivät leijonanosan apurahasta, uutisoi Helsingin Sanomat.

Vantaan Liikuntapalveluiden koordinoima hanke, YIB in Sport (Youth with immigrant background in sport) sai EU:lta 400 000 euron avustuksen. Raha myönnettiin Erasmus+ Sport -ohjelmasta. Kaksivuotisen liikuntahankkeen ideana oli auttaa maahanmuuttajataustaisia nuoria kotoutumaan liikunnan avulla.

Vantaan Liikuntapalveluiden lisäksi hankkeessa olivat mukana Helsinki Business College sekä neljä ulkomaista koulutus- ja tutkimusorganisaatiota, joiden kesken rahat jaettiin. Vantaa sai rahaa kuitenkin eniten.

Tapahtumia vain yksi

Helsingin Sanomien mukaan leijonanosa EU-rahasta meni kuitenkin aivan muuhun kuin itse liikuntaprojekteihin: Palkkakuluihin suli 300 000 euroa, seminaaritapaamiset ja hallinnointikulut söivät osan ja lopulta kullekin maalle jäi 5 000 euroa liikuntaprojektien toteuttamiseen.

Hanketta on nyt puuhattu vuoden ajan ja Vantaa on ehtinyt järjestää vain yhden liikuntatapahtuman: Mini Fun Run -nimisen juoksutapahtuman maratonin yhteydessä.

Hankkeen projektisuunnittelija Marianna Suonpään mukaan tapahtumia ei ole vielä järjestetty enempää, sillä ensimmäinen vuosi kului koordinointiin, suunnitteluun ja yhteistyökumppaneiden etsimiseen. Ensi vuodelle tapahtumia on kaavailtu lisää.

"Etenee suunnitellusti"

Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahden mukaan kaupungin hanke on edennyt suunnitellusti ja rahat hankkeessa on käytetty juuri siihen, mihin ne on myönnetty. Kallislahden mukaan projektin pääasiallinen tarkoitus ei ole järjestää liikuntatapahtumia.

– YIB in Sport -hankkeen ensimmäinen vuosi on ollut tutkimusta, tilannekuvan muodostamista, mallin rakentamista ja eri mahdollisuuksien ja vaihtoehtojen kartoittamista. Toimintamallia pilotoidaan erilaisilla kokeiluilla ja käytännön toimenpiteillä, joiden avulla selvitetään, minkä tyyppiset toimet aktivoivat maahanmuuttajataustaisia parhaiten mukaan.

Kallislahden mukaan hankkeen tarkoituksena on luoda toimintamalli, joka lisää yhteistyötä kunnallisten liikuntapalveluiden, oppilaitosten ja uhreiluseurojen välillä.

– EU-tasolla, viiden jäsenmaan yhteisesti koordinoidulla hankkeella halutaan pureutua liikunnan merkityksellisuuteen kotoutumisen apuna ja vaihtaa hyviä käytäntöjä eri maiden välillä.

20.12.2019 kello 21.17, juttua on muokattu. Lisätty Vantaan kaupungin liikuntajohtajan tarkennukset hankkeen tavoitteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja