Mainos

HS: Tilintarkastajalla huomautettavaa eduskunnan satavuotisjuhlista

Pääjuhlan järjestämispaikkaa ei kilpailutettu. Salaisessa muistiossa kritisoidaan useita satavuotisjuhlien osaprojekteja. Tiitinen kiistää väitetyt epäselvyydet.

Eduskunnan rahankäyttöä seuraava ulkopuolinen tilintarkastaja löytää runsaasti huomautettavaa eduskunnan satavuotisjuhlien taloudesta ja päätöksenteosta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Tilintarkastaja on kiinnittänyt huomiota muun muassa siihen, että kesäkuussa Kansallisoopperassa järjestetyn pääjuhlan järjestämispaikkaa ei kilpailutettu.

Eduskunnan tilintarkastajat ovat saaneet asiasta salaisen muistion, jossa kritisoidaan useita satavuotisjuhlien osaprojekteja. Tilintarkastajien on määrä pitää huomenna kokous, jossa he kuulevat eduskunnan pääsihteeriä Seppo Tiitistä.

Eduskunnan tilejä tarkastaa kolme kansanedustajaa sekä yksi ulkopuolinen KHT-tilintarkastaja. Kansanedustajat ovat pyytäneet syyskuussa erillistä muistiota juhlien menoista.

Helsingin Sanomien mukaan eduskunnan tilintarkastajien puheenjohtaja Matti Saarinen ei halunnut kommentoida asiaa, koska se on hänen mukaansa kesken.

"Yksikään euro ei ole kateissa"

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kiistää eduskunnan satavuotisjuhlien rahankäytön väitetyt epäselvyydet. Tiitinen sanoi STT:lle, että hänen ymmärtääkseen yksikään euro ei ole kateissa.

- Minun tiedossani ei ole, että eduskunta olisi tänä vuonna tai aikaisempinakaan vuosina ylittänyt budjettiin kirjattua toimintamenomäärärahaansa. Sen on puitteissa on toimittu ja sen puitteissa on myöskin valmisteltu kaikki ne toimet, joita myös satavuotisjuhliin on liittynyt, Tiitinen sanoo.

Tiitisen mukaan hanketta on valmistellut kaksiportainen organisaatio, jossa päätökset on tehty kaikkien eduskuntaryhmien edustajista koostuvassa satavuotistoimikunnassa. Tämän jälkeen ne on kierrätetty aina yksittäisinä hankkeina vielä kansliatoimikunnan päätettäviksi.

Tiitinen antaa asiasta selvityksen eduskunnan tilintarkastajille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.