HS: Suomeen kaavaillaan kuolonuhrikeskusta terrori-iskun tai muun vakavan kriisitilanteen varalle

Helsingin Sanomat kertoo, että viranomaiset kaavailevat Suomeen kuolonuhrikeskusta esimerkiksi terrori-iskun, suuronnettomuuden tai sotilaallisen kriisin varalle.

Helsingin Sanomien mukaan kuolonuhrikeskuksella viranomaiset voisivat varautua lukuisia kuolonuhreja vaativiin onnettomuuksiin. Tällaisen keskuksen voisi perustaa nopeasti esimerkiksi yliopistollisen sairaalan yhteyteen.

Tarkka suunnitelma kuolonuhrikeskuksen perustamiselle kuitenkin puuttuu. Kuolonuhrikeskuksen perustaminen ja toiminta vaatisivat usean viranomaisen yhteistyötä, mutta hankkeella ei toistaiseksi ole työryhmää.

Kuolonuhrikeskuksen perustamista on sivuttu keväällä perustetussa sosiaali- ja terveystoimen poikkeusolojen neuvottelukunnassa. 

"Tässä ei ole kyse pelottelusta"

Poliisiylitarkastaja Timo Kerttula sisäministeriöstä toteaa Helsingin Sanomille, että kuolonuhrikeskus olisi olennainen kansan henkisen kestävyyden kannalta.

– Omaisille ja kansakunnalle on tärkeätä, että vainajista huolehditaan asiallisesti. Tässä ei ole kyse pelottelusta. Yhteiskunnassa pitää varautua muuhunkin kuin siihen, että tapahtuu toivottuja ja suunniteltuja asioita.


Lue myös:

    Uusimmat