HS: Suojelupoliisin työntekijä harrasti seksiä virka-autossa

Syyttäjän mukaan suojelupoliisin työntekijä harrasti seksiä virka-ajallaan ja virka-autossaan vuoden 2010 huhti-joulukuun välisenä aikana. Syyttäjä vaatii teosta työntekijälle sakkorangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Jutun käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa eilen. Rikoksesta epäilty mies toimi tekoaikaan suojelupoliisin kenttävalvonnassa, jonka tehtävänä on auttaa suojelupoliisin operatiivisia yksiköitä tiedonhankinnassa.

Syyttäjä Tero Kekin mukaan mies harrasti useita kertoja seksiä virka-ajalla ja virka-autossaan Helsingissä vuoden 2010 huhti-joulukuun välisenä aikana. Syyttäjän mielestä tekoa voidaan pitää virkavelvollisuuden rikkomisena, koska se on vastoin poliisilaissa säädettyjä poliisin käyttäytymissääntöjä.

Syytteen mukaan seksikertoja suojelupoliisin omistamassa virka-autossa oli yhden naisen kanssa noin viidestä kymmeneen kertaan. Ainakin osa seksikerroista tapahtui työpäivän aikana.

Helsingin Sanomien mukaan mies kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän myöntää harrastaneensa seksiä virka-autossa, mutta teko oli hänen mielestään kokonaisuutena arvostellen vähäinen, minkä takia rikoksen tunnusmerkistö ei täyty.

Mies on nyt siirretty suojelupoliisissa muihin tehtäviin, kun tapaus tuli ilmi. Helsingin käräjäoikeus antaa asiasta tuomion joulukuussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja