Mainos

HS: Puolustusvoimilla salaisia erikoisjoukkoja – vähintään 10 vuoden koulutus

Puolustusvoimat on luonut 10 vuoden aikana kahta erikoisjoukkoa, kertoo Helsingin Sanomat.

Puolustusvoimat alkoi rakentaa Utin erikoisjääkärikomppaniaa ja Rannikkoprikaatin erikoistoimintaosastoa ammattimaisesti toimiviksi joukoiksi vuosina 2004–2005.

– Vie kymmenen vuotta, ennen kuin erikoisjoukon mies on valmis, kertoi Rannikkoprikaatin komentaja, kommodori Raimo Pyysalo HS:lle.

Pitkään koulutettujen joukkojen ammattitaito on tullut esiin viimeksi Ukrainassa, kun Venäjä käytti erikoisjoukkojaan Krimin ns. hybridisodassa.

Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg muistuttaa lehdessä, että ilman erikoisjoukkojen korkean valmiuden suorituskykyä puolustaja joutuu heti altavastaajaksi, sillä sodankäynnin painopiste on muuttunut painottamaan tiedustelua.

Koulutuksissa Utissa painotetaan helikopteri- ja laskuvarjotoimintaa ja Upinniemessä keskitytään sukeltamiseen ja merelliseen ympäristöön.

Helsingin Sanomien jutusta selviää, ettei erikoisjoukkojen vahvuuteen liittyviä yksityiskohtia paljasteta. Myöskään erikoisjääkärien nimiä ei kerrota eikä kasvoja saa kuvata.

Lehden mukaan lähes kaikki erikoisjoukkojen sotilaat ovat hankkineet kokemusta kriisinhallintatehtävistä mm. Afganistanista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.