HS:n entisen vastaavan päätoimittajan rattijuopumussyytettä aletaan käsitellä käräjillä

Kaius Niemeä syytetään törkeästä rattijuopumuksesta. Hän myöntää teon perusmuotoisena.

Helsingin Sanomien entisen vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen rattijuopumussyytettä aletaan käsitellä tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä syytetään törkeästä rattijuopumuksesta. Käsittely alkaa alkuiltapäivästä.

Epäilty rikos tapahtui perjantaina 18. marraskuuta. Niemi ilmoitti tuoreeltaan, ettei näe mahdollisuuksia jatkaa vastaavana päätoimittajana. Sanoman hallitus vapautti hänet tehtävästään.

Yhtiön hallituksen mukaan Niemi teki vakavan virheen ja kantaa siitä vastuun.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tämän päivän tapahtumista. Kaius Niemi on tehnyt hyvää työtä Helsingin Sanomien vastaavana päätoimittajana, Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä sanoi yhtiön tiedotteessa tuoreeltaan.

HS:n entinen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sai syytteen törkeästä rattijuopumuksesta 0:54
Katso: HS:n entinen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sai syytteen törkeästä rattijuopumuksesta

Törkeän rattijuopumuksen kynnyksenä on vähintään 1,2 promillen alkoholipitoisuus veressä. Niemen asianajaja Kai Kotiranta sanoo, että Niemi myöntää teon perusmuotoisena rattijuopumuksena.

– Niemi on äärimmäisen pahoillaan tapahtuneesta ja katuu tekoaan. Hän on myöntänyt perusmuotoisen teon, mutta kiistää törkeän tekomuodon. Hän katsoo, että tieliikennelain soveltamisalan ulkopuolella tapahtuneessa teossa ei ole aiheutettu sellaista tunnusmerkistössä tarkoitettua vaaraa, joka johtaisi törkeään tekoon, Kotiranta sanoi STT:lle.

Auto kolhiintui

Rattijuopumusta edeltäneenä iltana Niemi isännöi Sanomatalossa tilaisuutta, jossa jaettiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto.

HS:n henkilöstölle pidetyssä infossa kerrottiin tuoreeltaan, että epäilty rikos tapahtui aamuseitsemän aikaan. MTV Uutisten tietojen mukaan Niemi yritti ajaa autolla ulos parkkihallista, mutta Sanomatalon turvallisuudesta vastaavan yrityksen työntekijät estivät sen.

Yrityksen työntekijät olivat MTV:n mukaan havainneet hoipertelevan Niemen saapuneen parkkihalliin, istuneen autoonsa ja lähteneen liikkeelle.

Työntekijät sulkivat hallin ulosajoportin, eikä Niemi päässyt hallista useasta yrityksestä huolimatta.

MTV:n mukaan Niemi oli tässä vaiheessa osunut autollaan hallin rakenteisiin ja autoon olisi tullut vaurioita. Kolme turvayrityksen työntekijää pysäytti Niemen auton, ja hänet saatiin sen jälkeen autosta ulos. Paikalle saapuneet poliisit ottivat Niemen kiinni.

Helsingin Sanomien haastattelussa Niemi sanoi, että hänen tarkoituksenaan oli ollut siirtää auto viereiseen kadunvarsiparkkiin odottamaan noutoa. Lehden mukaan järjestyksenvalvojat estivät Niemen pääsyn pysäköintitilasta ja pyysivät tätä ajamaan auton takaisin parkkiin. Peruuttaessaan Niemi kolhi autoaan lievästi.

Niemen poisjäännin jälkeen väliaikaisena vastaavana päätoimittajana on toiminut Antero Mukka. Hän jatkaa siihen asti, että Niemen seuraajaksi valittu Erja Yläjärvi aloittaa tehtävässä syyskuussa. Hufvudstadsbladetin vastaavana päätoimittajana työskentelevän Yläjärven valinta julkistettiin maaliskuun alkupuolella.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.

Lue myös:

    Uusimmat