Mainos

HS: Jo kolme vasemmistoliiton kansanedustajaa jätti neuvottelut

Vasemmistoliiton sisäiset erimielisyydet hallitusneuvotteluissa jatkuvat. Entinen vasemmistoliiton kansanedustaja Jaakko Laakso on korvattu puolueen toisella edustajalla neuvottelujen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ryhmässä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

- Hallituskipeys on se keskeisin syy miksi vasemmistoliitto on ollut valmis luopumaan kaikista omista tavoitteistaan. Tämä koske vain ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa vaan myös sisä- ja talouspolitiikkaa, Laakso sanoi aamulla MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Myös kansanedustaja Jyrki Yrttiaho (vas) on jättänyt neuvottelut, koska ei halua olla kokoomuksen johtamassa hallituksessa.

- Tämä on mahdoton pohja. Uusliberalismi ei käy. Oikea viesti äänestäjille on jääminen oppositioon, hän sanoi Helsingin Sanomille.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintien mukaan Laakso ei omien matkojensa vuoksi voinut jatkaa.

Jo aiemmin hallitusneuvotteluista lähti oma-aloitteisesti vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi. Hän koki, että ristiriidat muiden puolueiden kanssa olivat liian suuret erityisesti EU-politiikassa ja Nato-asiassa.

Tapaukset enteilevät sitä, että puolueella voi olla vaikeuksia löytää yksimielistä ratkaisua, lähteäkö mukaan tekeillä olevaan hallitukseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.