HS: Jari Tervo Tabermannista: Rakkauden hinta on suru

Tommy Tabermannin hyvä ystävä ja työkollega Jari Tervo on kirjoittanut Helsingin Sanomiin koskettavan muistokirjoituksen ystävästään.

Tervo antaa kirjoituksessa pyyteetöntä kiitostaan menehtyneelle ystävälleen. Suruviesti tavoitti Tervon kesken lomamatkan Pariisissa, Ranskassa.

Tervo tutustui Tabermanniin työtehtävien kautta, kun Tabermann kutsuttiin toiseksi kapteeniksi brittiläisen Have I Got News For You -formaatin suomalaisversioon. Tervo kertoo epäilleensä, onko runoilijasta täyttämään tehtävän vaatimat saappaat. Epäilykset joutuivat kuitenkin romukoppaan ja Tervo kertookin tuntenensa sen jälkeen häpeää.

"Elämän pelissä pimeä kortti"

Työkaveruudesta kasvoi läheinen ystävyys ja Tervo olikin ystävänsä tukena koko sairasajan, alkumetreistä lähtien. Kun lääkärit kertoivat Tabermannille diagnoosin vakavasta aivokasvaimesta, päättivät ystävykset lähteä pohtimaan asiaa kapakkaan.

– Manailin elämän epäreiluutta. Hirviön ilmestyminen ystäväni aivoihin ei johtunut elämäntavoista eikä mistään muustakaan, mihin hän olisi voinut itse vaikuttaa. Elämän pelissä hän sai pimeän kortin juuri, kun hänen ja suuren rakkautensa Tuijan elämässä alkoi uusi vaihe: Daniel kirjoitti ylioppilaaksi, alkaisi aikuistua. He ryhtyisivät viettämään arkielämää kaksin, Tervo kirjoittaa.

"Rakkauden hinta on suru"

Tervo muistelee myös viimeistä yhteistä perhelounasta, jolloin Tabermann jo haki keskustelun aikana sanoja. Sairaus sai ystävän näyttämään hajamieliseltä, mutta muuten mies oli sama kuin ennenkin.

– Hän pahoitteli virnuillen Tuijan, vaimoni Katin ja minun kohtaloa, kun lojaaliudesta hänen lääkekuuriaan kohtaan joimme vain alkoholitonta viiniä.

Tervo antaa ystävälleen nöyrän kiitoksen ystävyydestä ja sanoo ystävyyden Tabermannin kanssa olevan hänen elämänsä tähtihetkiä.

– Viesti ystäväni poismenosta tavoitti minut matkalla. Tieto upposi sydämeen kahvaa myöten, ja nyt tiedän omakohtaisesti rakkauden hinnan. Se on suru.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat