Mainos

HS-gallup: Haavisto kansan suosikki Niinistön haastajaksi

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto on kansan selvä suosikki Sauli Niinistön haastajaksi, jos tämä hakee jatkokautta seuraavassa presidentinvaalissa. Asia selviää Helsingin Sanomien kyselystä.

Pekka Haaviston nimesi ykköshaastajaksi 37 % vastaajista. Muut ehdokkaat ovat kaukana hänen takanaan. Toiseksi tuli keskustan Matti Vanhanen 23 % ja kolmanneksi SDP:n Eero Heinäluoma 22 % kannatuksella. Saman puolueen Jutta Urpilainen jäi kahden prosenttiyksikön päähän Heinäluomasta.

Yli 10 % kannatuksen saivat myös Lauri Ihalainen (sd.), Antti Rinne (sd.), Jussi Niinistö (ps.) ja Paavo Väyrynen (kesk.).

Vihreät ilmoitti pari päivää sitten asettavansa oman ehdokkaan vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Haavistoa on jo kysytty tehtävään, ja hän on sanonut harkitsevansa asiaa.

Presidentti Sauli Niinistö on puolestaan luvannut kertoa ensi keväänä mahdollisesta ehdokkuudestaan. Jatkokauden hakemista pidetään todennäköisenä. Vaalipäivänä hän olisi 69-vuotias ja kauden päättyessä 75-vuotias.

TNS Gallupin toteuttamaan kyselyyn vastasi aiemmin tässä kuussa runsaat tuhat ihmistä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja