HS: EK jättää palkkojen avoimuutta pohtineen kolmikantaisen työryhmän – "Tällaiseksi keppihevoseksi me emme voi suostua"

2:15
Video: Tällaisia työllisyystoimia suomalaiset haluavat

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) jättää tänään palkkatasa-arvon edistämiseen tähtäävän kolmikantaisen työryhmän.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomille työnantajajärjestöä ryhmässä edustanut Katja Leppänen.

EK:n mukaan tempaus on protesti sille, että työryhmää johtava sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on rikkonut työnantajajärjestön mielestä kolmikantaisen lainvalmistelun periaatteita.

"Tällaiseksi keppihevoseksi me emme voi suostua"

Kolmikantaiseen lakimuutosten valmisteluun osallistuvat valtio, työnantajat ja työntekijät. Leppäsen mukaan EK ei ole aiemmin lähtenyt kolmikantaisesta työryhmästä kesken toimikauden.

– STM:n tasa-arvoyksikkö ei ole antanut mahdollisuutta työryhmän käsittelemän asian selvittämiseksi ja eri vaihtoehtojen punnitsemiseksi, vaan se on käytännössä päättänyt lopputuloksen etukäteen.

– Työmarkkinaosapuolilta haetaan vain hyväksyntää ministeriön itse jo tekemään päätökseen, ja tällaiseksi keppihevoseksi me emme voi suostua, Leppänen kertoo HS:lle.

Hallitusohjelmassa halutaan puuttua perusteettomina pidettyihin palkkaeroihin ja torjua palkkasyrjintää puuttumalla erityisesti naisten ja miesten välisiin palkkaeroihin nykyistä tiukemmin.

Juttua muokattu 23.11. kello 7.15: Päivitetty sähkettä ja muokattu otsikkoa sitaatilla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja