Mainos

HS: Anneli Auerin poika todistaa äitiään vastaan

Vaasan hovioikeus kuulee Ulvilan surmajutun käsitelyssä Anneli Auerin toiseksi vanhinta lasta, kertoo Helsingin Sanomat. 

Poika on täyttänyt tänä vuonna 15-vuotta, joten oikeuden on kuultava Helsingin Sanomien mukaan häntä henkilökohtaisesti. Viime vuonna Satakunnan käräjäoikeudessa lasta kuultiin videotallenteen kautta. 

– Tilanne on kova paikka 15-vuotiaalle. Isä on kuollut, ja hän todistaa äitiään vastaan. Se olisi monelle täysikäisellekin tiukka paikka, rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta sanoo lehdessä.

Oikeus kuulee Auerin lasta murhayöstä. Pojan aikaisemman kertomuksen mukaan hän kuuli makuuhuoneen oven läpi Anneli Auerin tappavan miehensä Jukka S. Lahden vuonna 2006. 

Auerin hovioikeuskäsittely alkaa Vaasassa kahden viikon kuluttua. Hovioikeus voi poistaa kuulemisen ajaksi yleisön salista. 

Lehden mukaan Satakunnan käräjäoikeus kuuli Auerin vanhinta lasta viime syksynä henkilökohtaisesti. Ulkopuolisesta tekijästä kertonutta tyttöä kuultiin ilman yleisöä.

Loppulausunnot hovioikeudesta on tarkoitus antaa lokakuun puolivälissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.