HPK kaivoi mestaruusmaalin järjestelijän Lempäälän jääladosta ja antoi uuden mahdollisuuden: ”En olisi hirveästi vetänyt vetoa sen puolesta”

Niclas Lucenius aloitti kauden pelaamalla Mestistä Lempäälällä ja päätti sen SM-liigan kultamitaliin HPK:n paidassa Oulussa.

Niclas Lucenius on hakenut paikkaansa monta kertaa jääkiekkoilijan urallaan. Tällä kaudella hän joutui ottamaan vauhtia Lempäälän ”jääladosta”, kunnes Antti Pennanen antoi taitavalle hyökkääjälle mahdollisuuden

Kuinka ollakaan, Lucenius oli se pelaaja, joka syötti Kärppiä vastaan seitsemännen finaalin jatkoajalla kiekon Markus Nenoselle, joka ratkaisi vedolla SM-kullan.

– Tiesin, että Nenosella on maailmanluokan laukaus. Näin hänet hetken vapaana. Ei se Nenosen kuti joka kerta maaliin mene, mutta joka toinen kerta, Lucenius veisteli ottelun jälkeen Raksilan hallin jäällä mestaruushulinoissa.

Lucenius vähän herkistyi, kun hän alkoi kerrata uran saamaa käännettä.

– Kun vedin Lempäälässä luistimia jalkaan alkukaudesta, en olisi hirveästi vetänyt sen puolesta vetoa, että kausi päättyy SM-kultaan. No, ehkä jokusen euron, jos olisi ollut hyvät kertoimet, Lucenius virnisti.

Lucenius on voittanut SM-liigassa pronssia 2008 ja hopeaa 2013, molemmat Tapparan paidassa.

– Kovasti on duunia tehty. Kiva huomata, että tulee palkintoakin. Tekee tämä hyvää.

Lucenius hehkutti varsinkin Hämeenlinnan otteluiden tunnelmaa pudotuspeleissä.

– On tämä ollut uskomattoman hieno matka. Se tapa, jolla voitettiin pleijareissa…. Pelasimme erittäin hyvää lätkää.

Miten pitkään tätä juhlitaan?

– Kun ollaan tultu päätösreissulta takaisin, niin eiköhän sitten olla menty yli puolenvälin.


Lue myös:

    Uusimmat