HPK jääkiekon Suomen mestariksi

Hämeenlinnan Pallokerho voitti jääkiekon miesten Suomen mestaruuden kaudella 2005-2006.

HPK voitti lauantaina Porin Ässät vieraissa maalein 4-1. Tämä tiesi sitä, että HPK voitti mestaruuden otteluvoitoin 3-1. Mestaruus on HPK:n seurahistorian ensimmäinen.

HPK karkasi Porissa 1-0-johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Janne Lahden maalilla. Toinen erä oli jo päättymässä maalittomana, kunnes Jukka-Pekka Laamanen laukaisi HPK:n kahden maalin johtoon sekunti ennen eräsummeria.

Ässät nousi ottelussa maalin päähän kolmannen erän alussa Kristian Kuuselan punnertamalla ylivoimamaalilla. HPK:n Jyrki Louhi suti kuitenkin vierasjoukkueen jälleen kahden maalin johtoon ennen erän puoliväliä. Juha-Pekka Loikas teki HPK:n neljännen osuman tyhjään Ässä-maaliin ajassa 59.16.

Ratkaisevaksi muodostuneessa neljännessä finaalissa Kerho oli luokkaa vastustajaansa parempi liikkumisessa ja myös kaksinkamppailuissa.

Ässien puolustus ei tiivistynyt tarpeeksi yhtenäiseksi ja porilaisjoukkueen hyökkäykset pysähtyivät liian usein jo keskialueella. Lisäksi Ässien pitkä päätyyn ja perään -taktiikka ei sekään purrut, kun Kerho oli edellä luisteluvauhdissa.

Jääkiekko, SM-liigan 4. loppuottelu, Pori, lauantai:

Ässät - HPK 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

1. erä: 3.04 Janne Lahti (Ville Leino) 0-1.
Jäähyt: 5.03 Petteri Wirtanen H 2 min, 7.46 Jesse Saarinen Ä 2 min, 11.37 Jesse Joensuu Ä 2 min, 14.18 Kaspars Astashenko H 2 min, 16.18 Patrik Forsbacka Ä 2 min.

2. erä: 39.59 Jukka-Pekka Laamanen (Lahti-Leino) 0-2.
Jäähyt: 24.52 Matt Nickerson Ä 10 min, 25.32 Joni Lappalainen H 2 min, 33.22 Juha-Pekka Loikas H 2 min.

3. erä: 43.44 Kristian Kuusela 1-2 yv, 48.11 Jyrki Louhi (Leino-Janis Sprukts) 1-3, Ässät aikalisä 57.10, 59.16 Loikas (Jari Sailio) 1-4 tm.
Jäähyt: 43.26 Jani Keinänen H 2 min, 44.15 Marko Toivonen Ä 2 min, 44.15 Rob Hisey Ä 2 min, 45.02 Keinänen H 2 min, 57.10 Forsbacka Ä 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ässät 6x2 min ja Matt Nickerson 10 min = 22 min, HPK 6x2 min = 12 min.
Torjunnat: Juuso Riksman Ä 7+9+9=25 (pois 58.39-59.16), Miika Wiikman H 6+11+5=22.

Tuomarit: Markku Kruus (Mikko Kekäläinen ja Jussi Terho).

SM-liigan mestarijoukkueen pelaajakokoonpano: Kultajoukkue Hämeenlinnan Pallokerho: (pituus, paino, maila, syntymäaika, -paikka, ottelut/maalit runkosarjassa, ottelut/maalit play-offseissa, aikaisemmat mitalit):