Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Höyrytettyä kuhaa ja kasviksia 28.9.1999

Julkaistu 29.05.2001 16:32

toim. Kati Nappa

Höyrytettyä kuhaa


n. 600 g kuha- tai ahvenfileitä
2-3 dl kalalientä
2-3 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria
tilliä

Kastikkeeseen:


höyrytysliemi
1/2 dl ruokakermaa - tai cremeä
n. 2 rkl Maizena suurustetta
(vaaleille kastikkeille)
runsaasti hienonnettua tilliä

Kuumenna kalaliemi ja sitruuna kiehuvaksi laakeassa kasarissa (tai paistinpannussa). Mausta kalat pippurilla, suolalla ja tillillä. Nosta fileet liemeen ja hauduta MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ kannen alla fileiden koosta riippuen 5-8 min. eli kunnes kalan liha muuttuu valkoiseksi.
Nosta fileet varovasti kuumalle vadille. Lisää liemeen kerma, kiehauta ja ripottele maizena sekaan hyvin vatkaten. Keitä 1 min. Tarkista maku ja lisää joukkoon runsaasti hienonnettua tilliä. Kaada kastike kalojen päälle. Tarjoa lisäkkeeksi kypsennettyjä purjoja, porkkanoita ja perunoita.

Pikkupurjot


2-3 pientä purjoa/ruokailija
loraus öljyä
vettä suolaa, mustapippuria

Huuhdo purjot hyvin. Leikkaa yhdestä purjosta kaksi 10-20 sentin palaa. Halkaise vihreä pää, huuhdo lehtien välit, silppua ja käytä muihin ruokiin tai pakasta.
Lirauta kasariin vähän öljyä ja pyöräytä pujot siinä. Mausta ja lisää joukkoon vähän vettä. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä hauduttaen pehmeiksi, muttei ylikypsiksi. Nosta purjot reikäkauhalla kalanseuraksi. Käytä liemi kasviskeittoon tms.


Lisää aiheesta:

Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremminEliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksiTuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäysLegendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:31
    Nettiporno

    Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"

  • Eilen20:04
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • Eilen19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin

  • Eilen19:23
    Ikääntyminen

    Eliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi

  • Eilen18:58
    iPhone

    Tuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäys