Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Höyrytettyä kuhaa ja kasviksia 28.9.1999

Julkaistu 29.05.2001 16:32

toim. Kati Nappa

Höyrytettyä kuhaa


n. 600 g kuha- tai ahvenfileitä
2-3 dl kalalientä
2-3 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria
tilliä

Kastikkeeseen:


höyrytysliemi
1/2 dl ruokakermaa - tai cremeä
n. 2 rkl Maizena suurustetta
(vaaleille kastikkeille)
runsaasti hienonnettua tilliä

Kuumenna kalaliemi ja sitruuna kiehuvaksi laakeassa kasarissa (tai paistinpannussa). Mausta kalat pippurilla, suolalla ja tillillä. Nosta fileet liemeen ja hauduta MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ kannen alla fileiden koosta riippuen 5-8 min. eli kunnes kalan liha muuttuu valkoiseksi.
Nosta fileet varovasti kuumalle vadille. Lisää liemeen kerma, kiehauta ja ripottele maizena sekaan hyvin vatkaten. Keitä 1 min. Tarkista maku ja lisää joukkoon runsaasti hienonnettua tilliä. Kaada kastike kalojen päälle. Tarjoa lisäkkeeksi kypsennettyjä purjoja, porkkanoita ja perunoita.

Pikkupurjot


2-3 pientä purjoa/ruokailija

loraus öljyä

vettä suolaa, mustapippuria

Huuhdo purjot hyvin. Leikkaa yhdestä purjosta kaksi 10-20 sentin palaa. Halkaise vihreä pää, huuhdo lehtien välit, silppua ja käytä muihin ruokiin tai pakasta.
Lirauta kasariin vähän öljyä ja pyöräytä pujot siinä. Mausta ja lisää joukkoon vähän vettä. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä hauduttaen pehmeiksi, muttei ylikypsiksi.
Nosta purjot reikäkauhalla kalanseuraksi. Käytä liemi kasviskeittoon tms.

Lisää aiheesta:

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet suomenmestarit!Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseenNuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuivaAsiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee poisMustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet suomenmestarit!

  • 17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 14:56
    Lämmitys

    Nuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuiva

  • 12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 11:14
    Siivous

    Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee pois