Mainos

Hovioikeus piti Hammarin vankilassa

Helsingin hovioikeus ei muuttanut Andreas (ent. Reijo) Hammarin tapon yrityksestä saamaa tuomiota. Käräjäoikeuden langettama neljän vuoden vankeustuomio pysyi voimassa.

Hammar löi syyskuussa 2011 vuosaarelaisessa asunnossa tuttavaansa täysin yllättäen veitsellä selkään. Mies oli kuolla, mutta pelastui hätäleikkauksessa. Mitään motiivia ei teolle oikeudessa selvinnyt.

Andreas Hammar tunnetaan paremmin entisellä nimellään Reijo. Hän murhasi 1986 ruotsinlaivalla liikemiehen ja sai elinkautisen. 1988 Hammar pakeni vankilasta ja surmasi pakokaverinsa. Hänet armahdettiin 2004.

Hammar oli vaatinut hovissa, että syyte tapon yrityksestä hylätään tai että hänen katsotaan syyllistyneen enintään törkeään pahoinpitelyyn ja rangaistusta alennetaan.

Hammarin mukaan hän ei ollut lyönyt tahallaan tuttavaansa veitsellä selkään. Kysymyksessä oli ollut vahinko, Hammarin puolustus totesi.

Hovioikeudessa Hammar kertoi muistavansa, että veitsi oli osunut tuttavaan, mutta hän ei ollut lyönyt miestä veitsellä tahallaan. Hammar painotti, ettei hänen tapoihinsa ei kuulunut takaapäin lyöminen. Hän oli mennyt tapahtumasta shokkiin, minkä vuoksi hän ei ollut aluksi muistanut tapahtumia eikä myöskään ollut kyennyt auttamaan tuttavaansa.

Hovioikeus ei nähnyt syytä käräjäoikeuden tuomion muuttamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.