Mainos

Hovioikeus: Ior Bockin surmaaja syyntakeeton

Helsingin hovioikeuden päätöksen mukaan mystikko Ior Bockin surmaaja oli tekohetkellä syyntakeeton.

Syyttäjä vaati käräjäoikeudessa intialaiselle miehelle rangaistusta Ior Bockin murhasta tai taposta. Helsingin käräjäoikeus katsoi elokuussa antamallaan tuomiolla tekijän syyllistyneen Bockin tappoon, mutta jätti tuomion antamatta, koska mies oli tekohetkellä ollut syyntakeeton.

Syyttäjä vaati hovioikeuden käsittelyssä, että mies syyllistyi tapon sijasta murhaan. Syyttäjä myös vaati, että miehen katsotaan olleen tekohetkellä syyntakainen tai ainakin alentuneesti syyntakeeton.Käräjäoikeuden tuomioon haki muutosta syyttäjä. Hän vaati, että miehen olisi katsottu syyllistyneen tapon

Paljon uusia todistajia

Hovioikeudessa kuultiin 14 uutta todistajaa, muun muassa seitsemää intialaista ennen mielentilatutkimusta ja sen aikana tutkinutta lääkäriä ja psykologia sekä muutamia miehen teon jälkeen kiinni ottanutta ja häntä kuulustellutta poliisia.

Myös hovioikeus katsoi, että Naik oli syyllistynyt tappoon. Uudetkaan todisteet eivät kuitenkaan antaneet hovioikeudelle aihetta arvioida miehen teonhetkistä syyntakeisuutta toisin kuin mihin mielentilatutkimuksessa oli päädytty.

Hovioikeuden tuomio oli yksimielinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.