Mainos

Hotellityöntekijä Pedro pelastautui Pariisin leipomoräjähdyksestä verissä päin – paineaalto teki tuhoja ympäröivissä rakennuksissa: "Lapset olivat paniikissa eivätkä päässeet ulos"

1:07

Ketjuhotelli Hotel Mercuren työntekijä Pedro Goncalves oli tänään työpaikkansa pääoven luona, kun vastapäisessä leipomossa räjähti kaasuvuodon seurauksena. Hän muistaa kuulleensa kovaäänisen pamauksen.

– Päälleni lensi palasia rakennuksesta ja rikkoutunutta lasia. Niskassani ja päässäni oli runsaasti verta. En voinut hengittää, sillä olin sankan savun ympäröimä.

Goncalves kertoo pystyneensä miettimään vain ulospääsyä savun keskeltä. Onneksi mies tunsi hyvin hotellin ympäristön, joten hän pystyi liikkumaan savupilvessä, vaikka ei nähnyt mitään ja räjähdyksen jäljet hankaloittivat liikkumista.

Kun Goncalves pääsi ulos savupilvestä hän näki muutamia muita loukkaantuneita. Osalla heistä oli vammoja päässä ja joidenkin vaatteita oli repeytynyt irti. Jotkut olivat tajuttomia.

– Olin loukkaantunut, mutta en niin pahasti kuin he. Onnistuin saamaan muutamia heistä pois savusta, Goncalves kertoo.

Myös muutama muu lievemmin loukkaantunut pystyi auttamaan pahemmin loukkaantuneita.

Yhteensä loukkaantuneita on lähes viisikymmentä, joista kymmenen vammat ovat vakavia. Tähän mennessä on kerrottu kolmesta kuolonuhrista, joista kaksi on palomiehiä ja yksi Espanjan kansalainen. Goncalves selvisi lievin vammoin.

Pariisin syyttäjän mukaan ei ole syytä epäillä, että räjähdys olisi muuta kuin onnettomuus, joka johtui kaasuvuodosta.

"Kaikki rakennuksen ikkunat hajosivat"

Silminnäkijähavaintojen mukaan paineaalto tuntui jopa satojejn metrien päässä leipomosta, jossa kaasuräjähdys tapahtui. Onnettomuuspaikan lähellä asuva Claire Sallavuard kertoi uutistoimisto AFP:lle olleensa nukkumassa, kun paineaalto herätti hänet.

– Kaikki talomme ikkunat pirstoutuivat ja ovet tippuivat saranoiltaan. Minun piti kävellä oven ylitse päästäkseni pois huoneestani. Lapset olivat paniikissa eivätkä päässeet ulos huoneestaan, Sallavuard sanoi.

Muutaman kymmenen metrin päässä räjähdyksestä sijaitsevan Diva Hotelin vastaanottotyöntekijä Paula Nagui kertoi Le Parisien lehdelle, että räjähdys pirstoi kaikki ikkunat myös hänen työpaikaltaan. Yhdessä alueen hotelleista majoittunut David Bangura kertoo Reutersille kokeneensa myös ikkunoiden rikkoutumisesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja