Hotellin kahdesta lammesta katosi yli 100 000 euron arvosta värikkäitä koikarppeja – varas oli "melkoinen yllätys"

Hotellin lammesta katosi kallisarvoisia koikarppeja – ahne varas paljastui valvontakameran nauhalta 1:00
Valvontakameran nauha paljasti ovelan koikarpeilla herkuttelevan rosvon.

Hotellin henkilökunta huomasi, että kallisarvoisia koikarppeja katoili niille tarkoitetuista lammista puutarhassa. Katoamismysteeri selvisi öisistä valvontakameran nauhoittamista videopätkistä.

Grosvenor Pulford Hotel & Spa Chesterissä, Isossa-Britanniassa, menetti lyhyessä ajassa yli 50 kallisarvoista koikarppia. Yhden karpin arvioitu hinta on noin 2 000 puntaa eli noin 2335 euroa. Yli 50 kalan katoaminen vetäisi siis huomattavan, reilusti yli 100 000 euron loven hotellin budjettiin.

Koikarpit ovat sijainneet hotellin aasialaistyylisen puutarhan kahdessa lammessa.

Valvontakameran nauhoilta syyllinen kuitenkin löytyi nopeasti. Kyseessä oli liukasrakenteinen saukko, joka kävi öiseen aikaan helpolla saalistusreissulla lammissa.

–  Se oli melkoinen yllätys, kun meille selvisi syyllisen olevan saukko, hotellin johtaja Andrew Nelson kertoo. 

Sähköaitakaan ei pysäyttänyt

Pienissä lammissa elävät värikkäät koikarpit olivat neuvokkaalle saukolle helppoja saaliita.

–  Aidoilla olemme aiemmin onnistuneet suojelemaan kaloja petolinnuilta, mutta emme olleet odottaneet suurempien eläinten pyrkivän lampien läheisyyteen, Nelson pohtii.

Alkuun hotelli yritti suojella karppeja asentamalla lampien ympärille sähköisen aidan. Saukko kuitenkin livahti aidanrakosista helposti läpi, niin kuin yllä olevalta valvontakameran nauhalta voi nähdä

–  Olemme nyt menettäneet yli 100 000 punnan arvosta koikarppeja ja yritämme nyt keksiä jonkin keinon, ettemme menettäisi niitä enää enempää, Nelson kertoo.

Hotelli ei ole vielä keksinyt sähköaitaa parempaa ratkaisua, joka estäisi saukkoa pääsemästä käsiksi lampien arvokkaisiin kaloihin. 

–  Värikkäät koikarppimme eivät ole pelkästään silmäänpistäviä puutarhan asukkeja. Ne ovat eläneet onnellisesti tiluksillamme ilman huolen häivää vuosien ajan. Ne ovat kuitenkin huomattava investointi hotellille, Nelson summaa. 

Lähde: Kameraone

Lue myös:

    Uusimmat