Hostellin sammutustyöt lopuillaan Äkäslompolossa

Pelastuslaitos sammuttamassa Silver Fox -hostellin tulipaloa Äkäslompolossa 1:03
Katso: Pelastuslaitos sammutti hostellin paloa tiistaina.

Kolarin Äkäslompolossa Kartanontiellä olevassa kaksikerroksisessa hostellirakennuksessa syttyi maanantain ja tiistain välisenä yönä tulipalo, kertoo Lapin pelastuslaitos.

Poliisi kertoo, että viranomaisten saapuessa paikalle hirsirakennus oli täyden palon vaiheessa ja osittain jo sortunut. Lapin pelastuslaitokselta kerrottiin aamupäivällä kymmenen jälkeen, että varsinaiset sammutustyöt ovat lopuillaan ja pelastuslaitos jäähdyttelee kuumia kohtia.

Aiemmin pelastuslaitos kertoi, että sen mukaan rakennus on tuhoutumassa kivijalkaan saakka.

– Sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti jopa keskiviikon puolelle, päivystävä palomestari kertoi MTV Uutisille varhain tiistaiaamuna.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä Kolarista, Äkäslompolosta, Muoniosta ja Sirkasta sammuttamassa paloa, kertoo Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tuomas Korhonen.

Majoittuneet poistuivat omatoimisesti 

Ihmiset olivat poistuneet rakennuksesta omatoimisesti, Korhonen kertoi noin neljältä aamulla STT:lle. 

Pelastuslaitoksella ei kuitenkaan ollut vielä varmaa tietoa siitä, paljonko ihmisiä oli sisällä rakennuksessa. Osa majoittujista on siirretty toisaalle majoittumaan ja osa on kuljetettu ensihoidon toimesta jatkotutkimuksiin Rovaniemelle, poliisi kertoo.

Poliisi ei ole voinut vielä aloittanut palonsyyn tutkintaa, koska sammutustyöt ovat vielä käynnissä. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. 

Korhonen kertoi varhaisaamulla MTV Uutisille, että poliisi oli saanut asiasta hälytyksen ensimmäisenä ja tämän jälkeen pelastuslaitos hälytetty paikalle noin puoli yhden aikaan aamulla.

Osoitteessa Kartanontie sijaitsee karttatietojen perusteella Silver Fox -niminen hostelli. Korhonen ei pystynyt varmistamaan MTV Uutisille, että kyse on juuri kyseisestä hostellista.

Lue myös:

    Uusimmat