Mainos

Hopean Lontoossa napannut Petäjä ei vetänyt olympiaviikkoa kiukulla

Lontoossa hopean napannut purjelautailija Tuuli Petäjällä on riittänyt vientiä olympialaisten jälkeen. Urheilijaa kiire ei ole kuitenkaan ole harmittanut.

– Kivahan se on että ihmiset seuraa ja ovat kiinnostuneita. On kaikenlaisia kahvitteluja ja kemuja ollut tässä, Petäjä kertoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Lontoon mitalisaaliista on riittänyt porinaa, mutta Petäjä itse korostaa, että tavoitteet kuitenkin täyttyivät – tosin ehkä osittain yllätysten avulla.

– Olihan siellä joukkueessa varmasti vahvempiakin mitalisuosikkeja kuin minä itse. Mutta virallinen tavoite kolme mitalia tuli täytettyä. Eli ei tässä vaiheessa kannata sanoa, ettei tavoitteet täyttyneet. Mutta tavoitteet saa tietysti olla korkeammallakin.

Oman menestyksensä salaisuudeksi Petäjä arvioi rentouden.

–Saan paljon enemmän voimaa ilosta kuin raivosta. Jos joutuisi koko viikon olemaan kiukkuinen, niin kuka sitä jaksaisi, Petäjä arvioi.

– Varmasti joihinkin kilpasiskoihin verrattuna mulla oli paljon leppoisampi meininki.

Toivo oman lajin säilymisestä olympialaisissa elää

Aiemmin tänä vuonna EM-kisoissa saavutettu pronssi antoi Petäjälle itselleen selkeän merkin siitä, että hän pystyy pärjäämään myös kärjessä. Suoraa mitalipainetta olympialaisiin se ei kuitenkaan tuonut.

– Olympialaiset on kaikille sellainen, johon panostetaan aivan täysillä, koko neljän vuoden päätavoite. Sen puoleen yksissä EM-kisoissa on kuitenkin helpompi pärjätä kuin olympialaisissa, joihin urheilijat laittavat kaikki paukut.

Rion olympialaisista Petäjän laji uhkaa pudota lajilistalta. Petäjä elättää kuitenkin vielä toivetta siitä, että näin ei kävisi.

– Tällä hetkellä viimeisin päätös on se, että leijalautailu syrjäyttäisi purjelautailun. Eli silloin mun laji ei olisi mukana enää Riossa. Mutta tulee kysymys uudelleen tapetille marraskuussa.

Katso purjelautailija Tuuli Petäjän haastattelu: (Huomenta Suomi 14.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.