Honka vihdoin voittoon – Inter murskaava Turun paikallisessa

Honka voitti pitkästä aikaa jalkapallon Veikkausliigassa, kun se löi MyPan 2-0 keskiviikon kierroksella Espoossa ja nousi taulukossa jumbosijalta viimeistä edelliseksi ohi TPS:n.

Hongan edellinen voitto liigassa tuli 27. kesäkuuta ja silloin vastassa oli Inter.

Hongan maaleista ensimmäisen teki Yerai Vilaboa puolen tunnin pelin jälkeen. 2-0-osuman viimeisteli Pablo Counago saksipotkulla 51. minuutilla.

Illan kierroksella TPS romahti Turun paikallispelissä Interille 1-6. Interin Irakli Sirbiladze teki hattutempun. Myös Mathias Lindström, Mika Ojala ja Henri Lehtonen onnistuivat maalinteossa. Ojala teki 3-1-osuman rangaistuspotkulla.

Turkulaiset kohtasivat kauden aikana kolme kertaa ja joka kerta voittaja oli Inter. Interin edellisestä liigavoitosta oli kulunut yli kaksi kuukautta. Se tuli niin ikään ottelussa TPS:ää vastaan 2. heinäkuuta 3-2.

SJK nousi tasoihin IFK:ta vastaan

IFK Mariehamnin hyvä vire jatkui SJK:ta vastaan ottelun alussa. IFK johti Maarianhaminassa SJK:ta jo 2-0, mutta toisella puoliajalla ote kirposi. SJK nousi kuudessa minuutissa tasoihin 2-2 Akselin Pelvaksen (72. min) ja vaihtomies Gert Kamsin (78. min) maaleilla. Ottelu päättyi 2-2.

IFK on pelannut kahdeksan peliä perättäin ilman tappiota. Se oli voittanut viisi edellistä peliä. SJK hävisi viimeksi 19. heinäkuuta ja silloin vastassa oli HJK (0-2).

Vaasassa VPS kukisti RoPS:n 2-0 Steven Morrisseyn ja Thomas Kulan toisen puoliajan maaleilla. VPS nousi 37 pisteeseen. RoPS pysyi 34 pisteessä. VPS voitti RoPS:n kolme kertaa tällä kaudella.