Hongkongin mielenosoituksilla tuntuvat seuraukset: Alueen turismi romahti syyskuun alussa jopa 90 prosenttia

Hongkongissa kesällä alkaneet suurmielenosoitukset ovat vaikeuttaneet merkittävästi alueen turismia. Elokuussa ulkomaisten vierailijoiden määrä laski enemmän kuin vuosiin.

Hongkongin erityishallintoalueen talousministerin Paul Chanin mukaan turistien määrä väheni elokuussa noin 40 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Erityisesti Manner-Kiinasta saapuvien turistien määrä on laskenut.

Syyskuun ensimmäisten kymmenen päivän aikana mantereelta tulevien turistiryhmien määrä laski jopa 90 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Viimeksi näin suuri lasku vierailijoissa tapahtui vuonna 2003, kun SARS-epidemia tappoi melkein 300 ihmistä ja aiheutti laajaa paniikkia kaupungissa.

Liikkeet sulkevat ovensa kyynelkaasun lentäessä kaduilla

Yksi pahiten kärsineistä kaupunginosista on Causeway Bayn alue, joka on tavallisesti vilkas kauppapaikka ja joka tunnetaan luksusmerkkien liikkeistä. Causeway Baylla toimiva apteekkari kertoi AFP:lle, että ulkomaisten asiakkaiden virta on pitkälti tyrehtynyt kesäkuun jälkeen. Puolet hänen asiakaskunnastaan on ulkomaisia matkailijoita.

Apteekkari on kertomansa mukaan joutunut sulkemaan liikkeensä useaan otteeseen, kun kyynelkaasukanisterit ovat pomppineet kadulla. Hänen tuottonsa ovat vähentyneet 40–50 prosenttia. Myös paikalliset asiakkaat ostavat vähemmän.

Aiemmin tässä kuussa Fitch laski Hongkongin luottoluokitusta. Luottoluokittaja kertoi päätöksensä olevan seurausta alueen mielenosoituksista. South China Morning Post -lehden mukaan Moody’s seurasi Fitchin esimerkkiä tämän viikon maanantaina.

Mielenosoitukset Hongkongissa ovat kestäneet jo kuukausia. Liike on saanut läpi yhden alkuperäisistä vaatimuksistaan, kun epäsuosittu lakialoite rikollisten luovuttamisesta Manner-Kiinaan vedettiin pois.

Mielenosoittajat vaativat nyt myös laajempia demokraattisia uudistuksia, kuten mielenosoitusten aikana pidätettyjen armahdusta.

Lue myös:

    Uusimmat