Mainos

Homepakolainen Mari on asunut teltassa ja leikkimökissä: "Hengissä pysyminen on tärkeintä"

Muusikko, toimittaja Mari Vesala kertoi Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa saavansa useista rakennuksista rajuja oireita. Hän kertoo sairastavansa homesairautta ja etsivänsä jatkuvasti kotia, jossa voi asua.

Illan EVS-ohjelmaan saapunut Vesala antoi haastattelun ulkona, sillä hän ei voinut enää mennä sisälle vanhaan työpaikkaansa MTV-studioon. Vesala oli aikoinaan mukana Levyraati-ohjelmassa.

– Sydän hakkasi, orientoituminen alkoi hävitä, ajatuskatkoja tulee päätä särkee, Vesala kertoi oireista, joita hänelle tuli, kun hän yritti mennä sisälle.

Vesala kertoo asuneensa 90-luvulta asti tietämättään homeisissa taloissa ja ollut työpaikoissa joissa on ollut sisäilmaongelma. Homesairauden lisäksi hänelle on kehittynyt monikemikaaliyliherkkyys. Hän kertoo olleensa koditon 1,5 vuotta ja asuneensa muun muassa teltoissa ja leikkimökissä.

– Ainoa asia mitä mietin joka päivä on miten pysyä hengissä, muuta ei ole aikaa ajatella. 

Vesalan mukana studion pihalla oli myös muita homepakolaisia, joilla on suuria vaikeuksia löytää sopivaa kotia. Vesalan mukaan Suomessa on jopa 20 000 homepakolaista.

– Me tarvitsemme asuntoja, vaikka se on tietysti vaikeaa, kun olemme altistuneet. Mutta jos joillain olisi mökkejä, jotka eivät ole homeisia, niin voisivat ilmoittautua. Tarvitsemme niin sanottuja puhdistusmökkejä.

– Meitä on monta, en puhu vaan omasta puolestani, Vesala sanoi.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja