Hollywood-tähti Glenn Close tähdittää Tove Janssonin Kesäkirja-teokseen perustuvaa elokuvaa – kuvataan kesällä Suomessa

Glenn Close ja Anders Danielsen Lie tähdittävät Tove Janssonin rakastettuun teokseen perustuvaa elokuvaa.

Tove Janssonin  kesäkirjan ilmestymisestä tuli viime vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Se kertoo maagisen ja elämää kohottavan tarinan Sophia-tytöstä ja tämän isoäidistä, jotka viettävät kesän pikkuisella saarella Suomenlahdella. Vuonna 1972 julkaistua kirjaa ovat pitäneet mestariteoksena niin kriitikot kuin lukijatkin, ja se on käännetty 35 kielelle. Elokuvan kuvaukset alkavat ensi kesänä Suomessa.

Tove Janssonin veljentytär Sophia Janssonin mukaan tarinan tuominen valkokankaalle on hänelle henkilökohtaisesti hyvin koskettavaa.

Kesäkirja on rakas monille lukijoille ympäri maailman ja sillä on erityinen paikka sydämessäni. Sen jokainen sana herättää eläviä lapsuusmuistoja rakkaasta isoäidistäni — hänen äänensä, hänen tapansa suhtautua saareen ja liikkua saarella. On fantastista ja henkilökohtaisella tasolla syvästi liikuttavaa vihdoin nähdä tämän tarinan heräävän eloon valkokankaalla, Jansson sanoo elokuvan tiedotteessa.

Hollywood-tähti Glenn Close tähdittää elokuvaa

Kesäkirjan Sophia-tytön isoäitiä elokuvassa näyttelevä Glenn Close on palkittu lukuisia kertoja näyttelijäsuorituksistaan, muun muassa Gloden Globe-, Tony- ja Emmy-palkinnoilla, kullakin kolmesti. Oscar-ehdokkaana hän on ollut mittavan uransa aikana kahdeksan kertaa: ensimmäisen kerran vuonna 1983 elokuvasta Garpin maailma ja viimeisimpänä sivuosastaan elokuvassa Hillbilly Elegy (2020).

Suomessa kuvattavassa elokuvassa Sophia-tytön isoisää näyttelee norjalainen Anders Danielsen Lie. Tiedotteen mukaan Sophian roolin näyttelijä julkistetaan myöhemmin.

Jättituotannossa on mukana Helsinki-filmi, joka tuotti Janssonin elämään pohjautuvan Tove-menestyselokuvan vuonna 2020.



Lue myös:

    Uusimmat