Hollantilaisteini teki yksinpurjehduksen historiaa

Hollantilainen Laura Dekker on purjehtinut yksin maailman ympäri nuorimpana ihmisenä maailmassa. 16-vuotias Dekker päätti purjehduksensa lauantaina Karibialla Sint Maarten saarella. Hän oli ennätyksen rikkoessaan kahdeksan kuukautta nuorempi kuin sen edellinen haltija, australialainen Jessica Watson.

Satamassa Dekkeriä odotti vanhempien lisäksi noin 400 onnittelijaa.

Matkalleen Dekker lähti viime vuoden elokuussa. Hän purjehti satamasta satamaan ja viipyi merellä yhtäjaksoisesti korkeintaan kolme viikkoa.

Päästäkseen purjehdukselle Dekker joutui taistelemaan kuukausia Hollannin viranomaisia vastaan oikeudessa. Hän yritti yksinpurjehdukselle jo 14-vuotiaana, mutta tuolloin oikeus kieltäytyi päästämästä häntä matkaan ja määräsi hänet lastensuojeluviranomaisten huostaan.

Dekkerin ennätystä ei kuitenkaan kirjata virallisesti Guinnessin ennätystenkirjaan, sillä se ei kirjaa alaikäisten ennätyksiä, joiden katsotaan olevan vaarallisia. Myöskään maailman purjehtijoiden virallisista nopeusennätyksistä kirjaa pitävä World Sailing Speed Record Council ei tunnusta Dekkerin ennätystä. Neuvoston edustajien mukaan ennätyksissä väliä on vain purjehdusnopeudella, ei purjehtijan iällä.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat