Mainos

Hollande: Iskut suunniteltiin Syyriassa, organisoitiin Belgiassa

Ranskan presidentin Francois Hollanden mukaan Pariisin terrori-iskut suunniteltiin Syyriassa ja organisoitiin Belgiassa.

Presidentti on juuri pitänyt harvinaislaatuisen puheen parlamentin molemmille kamareille.

Hollande kertoi tapaavansa Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit Vladimir Putinin ja Barack Obaman lähiaikoina. Pyrkimyksenä on koota yhteen voimat äärijärjestö Isisin vastaisessa taistelussa.

Hän vaati myös YK:n turvallisuusneuvostoa kokoontumaan Isisin takia. Ranska aikoo omasta puolestaan tehostaa iskujaan Syyriassa, Hollande lupasi.

Hollanden mukaan parlamentti alkaa tällä viikolla käsitellä lakiesitystä, joka pidentäisi poikkeustilaa kolmella kuukaudella. Hän pyysi parlamenttia hyväksymään esityksen viikonloppuun mennessä.

Presidentti haluaisi, että perustuslakiin tehtäisiin muutoksia niin, että se paremmin mahdollistaisi terrorismin vastaisen taistelun. Hän esitti muun muassa, että niiltä joilla on kaksoiskansalaisuus, voitaisiin poistaa Ranskan kansalaisuus, jos heidät tuomitaan terrorismista.

Hollande ilmoitti myös poliisi- ja oikeuslaitoksen vahvistamisesta tuhansilla uusilla viroilla sekä turvallisuusjoukkojen ja armeijan budjettien kasvattamisesta. EU:ssa hän haluaisi ulkorajat tiukempaan valvontaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja