Mainos

Holkeri pääsee sairaalasta parin päivän kuluessa

Uupumuksesta toipuva Kosovon YK-hallinnon johtaja Harri Holkeri palannee viimeistään ensi viikolla takaisin Pristinaan.

Kosovon YK-hallintoa johtava Harri Holkeri pääsee sairaalasta todennäköisesti viikonvaihteessa tai maanantaina, arvioi Holkeri avustaja Irmeli Seipäjärvi.

Holkeri joutui sairaalaan eilisiltana Strasbourgissa Ranskassa, missä hän oli puhumassa Kosovon tilanteesta Euroopan neuvoston ministerikokouksessa.

Seipäjärvi kertoi tänään puhelimitse STT:lle Pristinasta Kosovosta, että Holkerin sairaalaan joutuminen oli aiheutunut vain tiukasta matka- ja työaikataulusta ja sen aiheuttamasta uupumuksesta.

- Hän lensi Washingtonista ja New Yorkista turvaneuvoston kokouksesta suoraan Euroopan neuvoston ministerikokoukseen Strasbourgiin ilman mitään taukoa. Ja hänellä oli jo viikon matkustaminen takana, Seipäjärvi kertoi.

- Lääkärit ovat määränneet hänelle yksinkertaisesti lepoa pari päivää eivätkä halua ilmeisestikään päästää häntä vielä lentokoneeseen muutamaan päivään. Viikonlopun aikana tai viikonlopun jälkeen hänen on sitten määrä tulla takaisin tänne Pristinaan, Seipäjärvi sanoi.

Holkerin poissa ollessa hänen tehtäviään hoitaa YK:n hallinnon eli Unmikin kakkosmies, amerikkalainen Charles Brayshaw. Seipäjärven mukaan tässä ei ole mitään poikkeuksellista, vaan Brayshaw vastaa YK-hallinnosta aina Holkerin ollessa poissa Kosovosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.