Mainos

Hokkanen, Kimpanpää, Nokela ja Pakkari palkittiin

Valtion journalistipalkinto on myönnetty neljälle eläköitynelle toimittajalle. Tunnustuksen saivat toimittajat Kari Hokkanen, Hilppa Kimpanpää, Leena Nokela ja Jukka Parkkari. Suuruudeltaan 8 500 euron palkinto myönnetään pitkästä ja merkittävästä journalistisesta urasta. Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin jakoi palkinnot tänään Helsingissä.

Kari Hokkanen

Professori Kari Hokkanen on tehnyt liki kolmenkymmenen vuoden uran sanomalehti Ilkan päätoimittajana. Hokkanen on koulutukseltaan filosofian tohtori. Hän onkin julkaissut runsaasti myös historiaan liittyvää tieteellistä kirjallisuutta ja toiminut aatehistorian dosenttina Jyväskylän yliopistossa.

Yhteiskunnallisesti Hokkanen on ollut erittäin aktiivinen ja muun muassa toiminut keskustapuolueen puoluehallituksessa.

Hilppa Kimpanpää

Toimittaja Hilppa Kimpanpää on tehnyt keskeisimmän uransa Yleisradiossa, jossa hän tuli erityisesti tunnetuksi politiikantoimittajana, jonka erikoisalaa olivat eduskunta- ja työmarkkinapolitiikka. Kimpanpään toimittajantyötä ovat leimanneet pyrkimys laadukkaaseen journalismiin ja totuudellisuuteen, jota hän pitää journalismin päätehtävänä.

Kimpanpään asenne haastateltaviin on ollut kriittinen, mutta samalla kuunteleva. Hänen tavaramerkkejään ovat olleet selkeys ja oikeakielisyys.

Leena Nokela

Leena Nokela on suomalaisen sisustus- ja antiikkijournalismin uranuurtaja, joka on toiminut päätoimittajana Avotakassa, Antiikki-lehdessä ja Glorian Antiikissa. Nokela on ollut ensimmäisiä toimittajia antiikkia popularisoivan kirjoittelun alalla. Hän esimerkiksi käynnisti Avotakan päätoimittajana ollessaan antiikin arviointitilaisuudet lukijoille.

Lehtityönsä ohella Leena Nokela on kirjoittanut yhdeksän antiikkia ja vanhoja tavaroita sekä tyylihistoriaa käsittelevää kirjaa, joista Sisustustyylit antiikista nykyaikaan -teosta käytetään edelleen oppikirjana muun muassa arkkitehtiopiskelijoilla.

50 vuotta alalla ollut Leena Nokela on kirjoittajana edistänyt antiikin ja designin tuntemusta sekä painottanut oman kansallisen kulttuuriperintömme arvostusta. Hän on ollut tienraivaaja aihealueella, josta nyt on tullut monen median ja suuren yleisön mielenkiinnon kohde.

Jukka Parkkari

Jukka Parkkari aloitti uransa Kansan Uutisissa vuonna 1971. Hän on toiminut sekä viikonvaihdesivujen vastaavana toimittajana että Viikkolehden uutispäällikkönä. Välillä hän toimi lehden kehitys- ja myyntijohtajana sekä Viikkolehden päätoimittajana ja toimituspäällikkönä.

Jukka Parkkarille on myönnetty neljä kunniamerkkiä, joiden joukossa sotilasansiomitali ja vapaudenristi. Hän on käynyt kaikki mahdolliset maanpuolustuskurssit sekä lukuisia tiedotusalan kertausharjoituksia. Parkkari oli lähes 20 vuotta pääesikunnan sodan ajan tiedotusosastossa.

Valtion journalistipalkinnot jaettiin nyt kahdeksannentoista kerran. Lisäksi henkilökohtaisen ylimääräisen sanomalehtimieseläkkeen saivat Mauri Helenius (Helsinki), Seppo Hursti (Jääli), Marja Innanen (Klaukkala), Tarja-Maija Klemola (Helsinki), Maija Lapola (Oulu), Vesa Rantala (Mustasaari), Ritva Reinboth (Helsinki), Tuula Stenberg (Turku) ja Hannu Vierula (Helsinki).

Eläkkeensaajista yksi ei halua nimeään julkistettavan netissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.