Mainos

Hoitaja: Lasten teippaaminen tuli ensimmäisenä mieleen kaaoksessa

Pahoinpitelystä syytetyt helsinkiläispäiväkodin hoitajat myönsivät tehneensä tyhmästi teipatessaan lapset kiinni ruokailutilanteessa. Nuorten hoitajien mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut pahoinpitely.

Toisen hoitajan mukaan yksivuotias lapsi työnsi käsiään toistuvasti syvälle suuhunsa kielloista ja estoyrityksistä huolimatta. Tällöin hoitaja teippasi kädet löysästi tuoliin siten, etteivät ne yltäneet suuhun, jotta hän pystyisi ruokkimaan seitsemää muuta yksin hoitamaansa lasta.

– Tarkoituksena oli estää lasta vahingoittamasta itseään. Se tuli ensimmäisenä mieleen siinä tilanteessa. Siellä oli kaaos, syytetty hoitaja kertoi Helsingin käräjäoikeudessa torstaina.

Alun perin toisen osaston hoitajan piti tulla auttamaan hoitajaa ruokailussa, mutta häntä ei kuulunut.

Toisella syytetyistä hoitajista ei ollut ollenkaan kokemusta lastenhoidosta eikä koulutusta alalle. Hän kertoi, että teippasi lapsen käden pöytään rauhoittaakseen ruokailua ja näyttääkseen lapselle, missä pitää käsiä.

– Se oli tyhmää, mutta se kesti vain 10-15 sekuntia, ja lapsi olisi voinut itsekin saada kätensä irti, nuori nainen kertoi.

Hoitajat korostivat, ettei teippaamisesta syntynyt vahinkoa lapsille. Syyttäjän ja vanhempien mukaan teippaaminen on vaikuttanut lasten psyykkiseen hyvinvointiin ja näkynyt painajaisina.

(MTV3 - STT)

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 29.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.