Mainos

Siivooja paljasti lasten teippauksen päiväkodissa

Helsinkiläisessä päiväkodissa kaksi vuotta sitten tapahtuneen lasten teippausjutun käsittely alkoi tänään käräjäoikeudessa.

Syytettyinä olevat nuoret hoitajat piiloutuivat huppujen alle käsittelyn aluksi, kun kamerat pääsivät oikeussaliin. Lastenhoitajat ovat syytettyinä pahoinpitelystä ja päiväkodin johtaja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjä vaatii syytetyille sakkorangaistusta.

Molemmat lastenhoitajat myönsivät teippauksen, mutta kiistävät käyttäneensä fyysistä väkivaltaa. Toinen hoitaja oli syyttäjän mukaan teipannut ruskealla pakkausteipillä tapahtumahetkellä 2-vuotiaan tytön käden pöytään ruokailutilanteessa.

Muutama päivä myöhemmin myös toinen lastenhoitaja käytti samaa keinoa rauhoittaakseen ruokailutilannetta ja teippasi 1-vuotiaan tytön molemmat kädet tuoliin. Hoitajat eivät enää työskentele päiväkodissa. Myös päiväkodin johtaja kiistää rikkoneensa virkavelvollisuutensa.

Lasten vanhemmat saivat tietää tapahtumista vasta kesällä 2010, kun päiväkodin siivooja otti yhteyttä yhden päiväkotilapsen vanhempaan, joka välitti viestin teipattujen tyttöjen vanhemmille.

Vanhemmat soittelivat keskenään ja kysyivät asiaa lapsiltaan, jotka kertoivat useista päiväkodissa tapahtuneista teippauksista.

Toisen tytön äiti kertoi, että hänen lapsensa sai tapahtumien jälkeen öisin paniikkikohtauksia ja oli haluton lähtemään päiväkotiin. Paniikkikohtaukset loppuivat vasta, kun tyttö sai psykologilta ammattiapua.

Toinen lastenhoitajista kertoi, että teippauksessa oli kyse leikistä. Teippaus tehtiin varotoimenpiteenä, ettei lapsi päässyt loukkaamaan itseään. Todistajana kuultu siivooja kertoi, että hän oli järkyttynyt näkemästään, mutta jätti asian ensin sikseen.

- Minun tulisi pyytää anteeksi vanhemmilta anteeksi, etten kertonut asiasta ennemmin, hän kertoi oikeudessa.

Teippaukset tapahtuivat ruotsinkielisessä Tomtebon päiväkodissa lokakuussa 2009. Myös oikeudenkäynti käytiin Ruotsin kielellä.

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 29.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.