HJK haastaa hienosti espanjalaista huippuseuraa Töölössä – videotuomio aukaisi Betisin umpisolmun

Helsingin Jalkapalloklubi isännöi Eurooppa-liigan lohkovaiheen avausottelussaan Espanjan cupin mestaruuden voittanutta Real Betisiä. Ottelu on puoliaikatauolla lukemissa 0–1.

Täpötäydellä Töölön jalkapallostadionilla on riittänyt tunnelmaa syyskuun torstai-illassa. Harvoin kotijoukkue HJK on saanut isännöidä näin nimekästä vierasta. Chileläisvelho Manuel Pellegrinin valmentamalta Real Betisiltä puuttuu toki avauskokoonpanostaan lukuisia huippuja, eikä viikonloppuna Real Madridia vastaan aloittaneesta ryhmästä avauksessa ollut kuin Juanmi.

Painitilanne HJK-puolustaja Arttu Hoskosen kanssa johti Juanmin loukkaantumiseen, ja Pellegrini joutui lähettämään kentälle Rodrin laiturin tilalle.

Betis vaikutti ensimmäisellä puoliajalla totuttelevan sille kovin vieraaseen pelialustaan, Töölön stadionin tekonurmeen.

Klubilla oli omat vastaiskupaikkansa Betisin selustaan, joista lupaavin kolmella kahta vastaan -hyökkäys tyrehtyi Santeri Hostikan syöttöön paitsioon ehtineelle Malik Abubakarille.

Avauspuolikkaan hahmoksi kohosi lukuisia huippupelastuksia tehnyt maalivahti Conor Hazard, joka näytti pitävän nollan ensimmäisellä puoliajalla, kunnes videotarkistus johti Betisin rangaistuspotkuun. Nassim Boujellab astui kömpelösti Betis-hyökkääjän jalan päälle boksin sisällä, ja hidastusta katsonut erotuomari Roi Reinshreiber oli armoton.

Willian Jose laukoi Betisin 1–0-taukojohtoon puoliajan kolmannella lisäaikaminuutilla.

Tappiotilanteestaan huolimatta HJK vaikuttaa pystyvän haastamaan La Ligan neljäntenä olevaa Betisiä yllättävän terävällä otteella.