Mainos

HIV-tartuttaja ruuhkautti laboratorion

Lapin keskussairaalassa on tehty ennätysmäärä hiv-testejä; yksistään tänään viisikymmentä. Tähän mennessä miehen seksikumppaneista kolmen tiedetään saaneen hi-viruksen.

Poliisi on vastaanottanut neljä uutta rikosilmoitusta sen jälkeen, kun poliisi julkaisi epäillyn rovaniemeläismiehen kasvokuvan ja nimen viime perjantaina. Lisäksi useat ihmiset ovat ottaneet yhteyttä asiaan liittyen, mutta kuulustelut eivät ole johtaneet eteenpäin. Poliisin mukaan uhreja saattaa olla yli kolmekymmentä.

Tähän mennessä 22 naista on ilmoittautunut rovaniemeläismiehen uhriksi. Kolme heistä on saanut HI-viruksen.

Osaa testituloksista odotetaan edelleen.

Lapin keskussairaalasta kerrotaan, että hiv-testejä on tehty yksistään tänään 50. Määrä on kaksinkertainen normaaliin päivään verrattuna.

Poliisilla on lisäksi hatarat tiedot 12 tuntemattomasta naisesta, joiden epäillään joutuneen miehen uhriksi. Näitä ilmoituksia poliisi odottaa edelleen, kertoo rikosylikomisario Jukka Haataja Rovaniemen poliisista.

Poliisin mukaan ongelmana on se, että vangittu ei muista kaikkea: missä on tavannut ja kenet.

Kuvanjulkistamisen jälkeen tiedot levisivät nopeasti laajasti muun muassa lehtien internetsivuille. Poliisi julkaisi Hakkaraisen kuvan, jotta se saisi selvitetyksi vielä tavoittamattomien naisten henkilöllisyydet.

Mikä on HIV?

Hi-viruksen levittämisestä epäilty on vuonna -83 syntynyt, nykyään Rovaniemellä asuva Aki Hakkarainen.

Rikoskomisario Jukka Haataja kertoo, että miehen teolle ei ole vielä löytynyt muuta selitystä kuin täydellinen välinpitämättömyys.

MTV3/Johanna Sainio/Mona Niemelä

(5.10.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.