Hiustenhoitovinkit kiireiselle

Aamu, kauhea kiire ja tukkakin on taas laittamatta – siinäpä tilanne, joka on valitettavan tuttu itse kullekin. Hyvillä tuotteilla ja muutaman pikku vinkin avulla saa kuitenkin taivutettua kurittomimmankin aamutukan edustuskuntoon myös kiireessä!

Helmi poimi stylisti Outi Brouxin vinkit helppoon ja nopeaan hiustenhoitoon.

Säästä aikaa – ja hiuksia!

Suurimmalta hopulta aamuisin välttyy Brouxin mukaan, jos hiukset on mahdollista pestä jo edellisenä iltana. Kun hiuksia ei tarvitse erikseen kuivata ennen muotoilua, ne välttyvät myös ylimääräiseltä rasitukselta.

– Lämpökäsittelyä varten tarkoitetut muotoilutuotteet voi laittaa pyyhekuiviin hiuksiin jo etukäteen ja antaa sitten hiusten kuivua, mieluiten itsekseen, Broux neuvoo.

Varsinaiseen hiusten muotoiluun Broux jakaa pari niksiä:

– Käsittely aloitetaan aina tyvestä. Eli käyttipä sitten muotoilurautaa tai kiharrinta, niin hiuksista otetaan kiinni latvasta ja laitetta liu’utetaan sitten hiljalleen kohti latvaa.

Broux muistuttaa, että sen minkä lämpö muotoilee, niin sen viileä puolestaan asettaa.

– Lämpökäsittelyn jälkeen on tärkeää antaa hiusten hetken asettua, ennen kuin menee pöyhimään hiuksia.

Käristyvistä hiuksista ei uusimpia muotoilulaitteita käyttävän tarvitse kärsiä. Esimerkiksi Remingtonin kihartimien ja muotoilurautojen Teflon Woven Fiber -teknologia suojaa hiusta jopa 70 prosenttia enemmän kuin perinteiset muotoilulaitteet.

Valitse muotoilutuotteet oikein

Myös muotoilutuotteet ovat merkittävässä asemassa hiusta suojatessa. Hiuksiaan säännöllisesti käsittelevän tärkeimmiksi muotoilutuotteiksi Broux nostaa kirkkaat, lämpökäsittelyyn tarkoitetut suihkeet. Kun puhutaan hiuslakasta tai -vaahdosta, Broux toteaa, että vähemmän on enemmän.

– Ihmiset poimivat kaupan hyllystä useimmiten aina sen Ultra Strong –lakan, jota ei tarvitse laittaa ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kuin pieni suihkaus ja sitten tukka jo töröttääkin pystyssä, Broux naurahtaa.

– Kevyempi lakka kuitenkin riittää useimmille, tällöin sitä voi laittaa reilummin, jolloin se myös suojaa paremmin hiusta.

Broux muistuttaa, että myös lakan suihkutusetäisyydellä on väliä:

– Hiuslakka saa koostumuksensa oltuaan tekemisissä ilman kanssa, joten se kannattaa tosiaan suihkuttaa hiuksiin noin kolmenkymmenen sentin päästä.

– Hiuslakan valinnassa kannattaa olla tarkka ja valita laadukas sekä helposti poisharjattava lakka, Broux summaa.

Muista harjata - joka päivä!

Hiusten harjaus on Brouxin mukaan eräs asia, jonka tärkeys tuntuu viimeaikoina hieman unohtuneen.

– Sata harjanvetoa päivässä on ihan hyvä periaate. Ei niitä nyt välttämättä tasan sataa tarvita, mutta etenkin jos hiuksia ei pese päivittäin, niin on tärkeää harjata hiuksista ennen nukkumaanmenoa pois kaikki muotoilutuotteet.

Hyvä harja onkin hiustenhoitoväline, johon Brouxin mukaan kannattaa myös panostaa.

– Jokaisella tulisi olla ainakin yksi luonnonharjaksinen hiusharja. Hyvin hoidettuna se on todella "uskollinen ystävä", joka kestää käytössä parhaimmillaan vuosikymmeniä!

Hiusharjan hoidosta tärkeimmäksi Broux nostaa sen puhdistamisen. Pesun tarpeellisuus selviää Brouxin mukaan maalaisjärjellä:

– Harjan tyveä katsomalla näkee onko pesu tarpeen. Jos harja on puuvartinen, niin on hyvä muistaa, ettei sitä saa liottaa – muuten harja kuluu hyvin nopeasti käyttökelvottomaksi.

Harjan pesuun Broux suosittaa käytettäväksi shampoota tai – hieman yllättäen – astianpesuainetta.

– Jos on oikein rasvoittuvat hiukset, niin astianpesuaineella harja puhdistuu todella tehokkaasti!

Teksti: Miia Hakkarainen

Kuvat: Miia Hakkarainen, Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja