Hitlerin perintö seksiteollisuudelle

Hitler suunnitteli nukkea, jonka avulla sotilaat olisivat voineet tyydyttää seksuaaliset tarpeensa.

Itävaltalaisen tullimiehen poika Adolf Hitler (1889–1945) muutti maailmanhistoriaa päästessään Saksan valtakunnankansleriksi. Suur-Saksan tavoittelu johti lopulta miljoonien ihmisten kuolemaan. Hitler loi pääasiassa tuhoa, mutta hän pisti alulle myös Saksan autobahnien rakentamisen ja unelman kansanautosta (Ferdinand Porschen vuonna 1933 suunnittelema kuplavolkkari). Uusien tutkimusten valossa näyttää siltä, että autoilun lisäksi Hitler halusi taata ainakin sotilaidensa seksuaaliset nautinnot.

Pumppaamalla uhkearintainen seksikumppani

Italialaisen sanomalehden Corriere della Seran mukaan Hitler tahtoi tuotantoon puhallettavia nukkeja SS-sotilaiden seksuaalisia tarpeita varten. Seksinuken piti olla rotuopin mukaisesti valkohiuksinen, sinisilmäinen, isohuulinen ja uhkearintainen. Corriere della Seran mukaan tanskalainen lääkäri Olen Hannussen määrättiin kehittämään kyseiset kriteerit täyttävä nukke. Mielenkiintoista on, ettei Hitler luottanut saksalaiseen ammattitaitoon nuken kehittelyssä.

SS-joukoille annettavien nukkejen tarkoituksena oli ehkäistä sukupuolitautien tarttuminen ja erityisesti ei-arjalaisen rodun leviäminen. SS-sotilaat kun tunnetusti tyydyttivät tarpeensa ilotaloissa tai raiskaamalla valloitetun maan kansalaisia. Löytyneiden asiakirjojen mukaan Hitler oli itse laatinut nuken strategiset mitat. Sen piti näyttää kauniilta ja olla 176 senttimetriä pitkä. Lisäksi nuken ihon tuli oli ehdottomasti heleän vaalea.

Tätä erittäin salaista projektia määrättiin valvomaan SS-komentaja Heinrich Himmler (1900–1945). Tämä Gestapon johtaja oli myös vastuussa Saksan keskitys- ja tuhoamisleirijärjestelmän organisoimisesta. Voidaan siis ajatella, että Hitler piti projektia hyvinkin tärkeänä. Ilkeämieleisesti voidaan kuitenkin todeta, että Hitler tai Himmler tuskin itse tarvitsi pumpattavia Barbaroita, sillä Hitlerillä oli vain yksi kives ja Himmlerin kivekset olivat normaalia pienemmät. Joten heidän seksuaalinen halukkuutensa tuskin oli järin suuri.

Hanke romuttui maantasalle

Hitlerin seksinuket eivät kaikesta suunnittelusta ja puuhastelusta huolimatta nähneet sodan aikana päivänvaloa, sillä liittoutuneet pommittivat nukkejen valmistukseen tarkoitetun Dresdenissä sijaitsevan tehtaan. Englannin vakoiluryhmä oli luultavasti kuullut huhua, että jossain Dresdenin tehtaista aiottiin valmistaa sodan voimasuhteiden kannalta tärkeää tuotetta – olihan nukkehanke leimattu salaiseksi. Tuskin britit pommeja kylväessään kuitenkaan ymmärsivät, että yksi heidän pääkohteistaan oli pumpattavia Barbaroita valmistava laitos.

Nukkeprojektiin mukaan määrätty saksalainen psykiatri Rudolf Chargeheimer oli kuitenkin jo alusta lähtien ollut sitä mieltä, ettei kukaan sotilas vaihda naista nukkeen, jollei nuken synteettinen iho tunnu samalta kuin aito iho. Lisäksi nuken vartalon pitäisi olla yhtä notkea ja liikkuvainen kuin nuoren naisen vartalo. Erityisen tärkeänä Chargeheimer piti sitä, että nuken sukuelimien piti olla täysin identtiset aitojen kanssa. Dresdenin tehtaan valmistamat seksinuket tuskin olisivat olleet tällaisia, joten tuotantolaitoksen tuhoamisella ei varmaankaan ollut sotilaiden seksikäyttäytymisen kannalta suurta merkitystä. Sotilaat, kun luultavasti olisivat loppujen lopuksi suosineet oikeita naisia.

Hanke yhä vireillä

Hitlerin aloittama hanke ei silti mennyt aivan hukkaan, sillä 1950-luvun puolivälissä saksalaiset toivat markkinoille seksinuken nimeltä "Bild Lili". Rudolf Chargeheimerin laatuluokitukset täyttävä nukke valmistui kuitenkin vasta vuonna 1995, jolloin yhdysvaltalainen yritys nimeltä CybOrgasMatrix loi elastisesta geelistä tehdyn nuken. Tuossa Realdoll-nimisessä nukessa on jopa motorisoitu lantioliike ja audiomahdollisuus. Nyt markkinoilla on jo varsinaisia robottinukkeja, jotka reagoivat ääneen ja muistuttavat valmistusmateriaaliltaan mahdollisimman paljon ihmisen ihoa. Tulevaisuuden seksinuket vastaavat ulkoisilta ominaisuuksiltaan lähes täysin ihmisiä, mutta ottaisitko sinä nuken ihmisen sijaan? Onko tunteille enää sijaa, vai onko seksi pelkästään omien tarpeiden tyydyttämistä nukella, joka on aina halukas?

Teksti: Kari Heusala

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja