Hirvenpaistikääryleet, kyssäkaalipaistosta ja sokeroituja karpaloita

hirvikääryleet

Hirvenpaistikääryleet ( annosta)

  • 600 g hirvenpaistia
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ltr lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 mustapippuria ja maustepippuria
  • muutama oksa timjamia
  • suolaa
  • öljyä tai voita paistamiseen

Leikkaa hirven paistista ohuita viipaleita ja nuiji ne ohuemmiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä tikulla. Paista rulliin kaunis pinta pannulla ja asettele ne uunivuokaan. Kaada lihaliemi päälle ja lisää vuokaan myös laakerinlehdet, pippurit ja timjami. Hauduta 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Kyssäkaalipaistos (4 annosta)

  • 1 kg kyssäkaalia
  • 4 viipaletta pekonia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl voita

Kuori ja kuutioi kyssäkaalit. Keitä kuutiot liki kypsiksi ja valuta hyvin. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Lisää pannulle kyssäkaalikuutiot ja nokare voita. Paista kunnes kaali ruskistuu. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Tarjoile lihakääryleiden lisäkkeenä.

Sokeroidut karpalot

  • 1 pss pakastekarpalota
  • 1 rkl vettä
  • 3 rkl hienoa sokeria

Survo ainekset sekaisin haarukalla kun karpalot ovat vielä kohmeessa. Tarjoile hirvikääryleiden kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat